twinflames-tweelingzielen
Fanny Willems
11/06/2023

Tweelingziel en twinflame relaties

11/06/2023

Tweelingziel of Twinflame relaties zijn omgeven door een ongrijpbare mystiek en magie. Je hoort er steeds meer over de laatste jaren! Ik denk dat dit komt omdat we ons als collectief (het algehele bewustzijn) mega snel ontwikkelen en evolueren en dat de energie van twinflames nodig is om te helpen in dit proces om de energie en mensen op aarde naar een groter of hogere staat van bewustzijn en liefde te helpen, als  tegenbeweging de angst, dualiteit en lage frequenties waar de wereld nu nog in verkeert. In deel één van de serie artikelen over de verschillende soorten liefdesrelaties ging ik in op de karmische relatie, de trauma-bond en de soulmate relatie. Met dit artikel wil ik meer duidelijkheid scheppen over de diepgaande verbinding van liefdesrelaties zoals de tweelingziel, twinflame relatie. 

Luister het artikel hier als OntpopCast:

   

Of lees rustig verder!

Tweelingzielrelaties of twinflames; Relaties met een diepe zielsverbinding

De termen "Twin Flame" , "Twin soul" en "Tweelingziel" worden vaak door elkaar gebruikt en verwijzen over het algemeen naar vergelijkbare concepten, maar er kunnen subtiel verschillende interpretaties zijn, afhankelijk van individuele overtuigingen en spirituele tradities. In de kern verwijzen deze termen naar de hoogste en meest diepgaande en speciale vorm van zielsverwantschap. Het idee hierachter is dat je uit één ziel bestaat, die is opgesplitst en voorbestemd om als twee delen in dit leven weer samen te komen.

Deze relaties onderscheiden zich door de diepgaande spirituele verbinding die je deelt. Het is een kosmische band die de tijd overstijgt. Wanneer je je Twin Flame ontmoet, is er vaak een onmiddellijk gevoel van 'thuiskomen' en diepe herkenning, alsof je elkaar al veel langer kende.

De uitdagingen van tweelingziel, twinsoul of twinflame relaties

Maar deze tweelingziel, Twin-soul of Twin-flame relaties, kunnen ook buitengewoon intens en uitdagend zijn! Ze dagen je uit om diep in jezelf te kijken en te groeien op manieren die je misschien nooit voor mogelijk had gehouden. Deze groei gaat vaak gepaard met conflicten en pijn, omdat je wordt geconfronteerd met je eigen schaduwzijden en onopgeloste kwesties. In een Twin Flame relatie is er een spiegelende dynamiek, waarin je de eigenschappen en tekortkomingen van jezelf weerspiegeld ziet in je partner. Dit kan heel confronterend zijn, maar het biedt ook een kans voor diepe genezing en persoonlijke transformatie.

Goddelijke verbinding & Divine union

De confrontaties en de emotionele en spirituele ontwikkeling die deze relaties losmaken kunnen zo intens zijn, dat er perioden ontstaan van scheiding, geen of minder contact om eerst als individu weer te helen en vervolgens weer bij elkaar te komen en weer samen verder te kunnen groeien. Het ultieme doel van een twinflame relatie is het bevorderen van diepgaande spirituele groei en zelfrealisatie door middel van een intense en transformerende verbinding tussen twee zielen.

Wanneer twinflames uiteindelijk in een goddelijke verbinding samenkomen, ontstaat er innerlijke rust en vrede, terwijl het proces van spirituele groei en zelfrealisatie wel vaak doorgaat, wat leidt tot voortdurende evolutie en transformatie.

Het uiteindelijke doel van het bereiken van innerlijke rust en vrede in een twinflame verbinding is tweeledig:

  • Het effect voor beiden individuen is een diepgaande spirituele groei en zelfrealisatie, waarbij ze hun eigen unieke potentieel kunnen realiseren en een diep gevoel van heelheid en vervulling kunnen ervaren.
  • Het effect voor de community en mensen om hen heen is dat het kan leiden tot een grotere harmonie en welzijn. De energie die het koppel en beiden individuen uitstralen hebben een hoge frequentie en omdat zij in staat zijn om innerlijke vrede te vinden, dragen zij bij aan een meer liefdevolle en vreedzame samenleving en met hun positieve energie en inzichten inspireren zij anderen.

Ben je op een twinflame journey, dan is het heel fijn en helpend om je ervaringen te delen met gelijkgestemden en begeleiding en richting te ontvangen, dichter naar jezelf. Met de Ontpop Jezelf Community heb je 24/7 iemand onder de knop voor support en kun je wekelijks deelnemen een online powersessie. Dat kan nu de eerste maand voor 1,-/ dag!

Perioden van afstand of scheiding niet verwarren met aantrekken en afstoten

In een twinflame reis, zoals het proces genoemd wordt waarbij de twins samen en apart hun persoonlijke, emotionele en spirituele groei doormaken, komen perioden voor van tijdelijk geen of minder contact. Dit moet echter niet verward worden met het patroon van aantrekken en afstoten in een ongezonde relatie, zoals een karmische of trauma-bond relatie die ik omschreef in mijn artikel over deze relaties en OntpopCast #44. Bij een twinflame connectie is er sprake van zo'n ongekende diepgaande emotionele band, zoals je die zeldzaam is en onvergelijkbaar met welke andere band dan ook. Het voelt alsof jullie door een hogere macht bij elkaar zijn gebracht en dat je weet en voelt dat je niets kunt doen om de verbinding te ontkennen of te ontlopen.

Karmisch of twinflame?

Bij een karmische of trauma-bond relatie is er vaak een hele sterke fysieke aantrekkingskracht terwijl de twinflame band, vele malen dieper reikt dan oppervlakkige aantrekkelijkheden of aantrekkingskracht. Wanneer je jouw twinflame ontmoet voelt het alsof je jouw mannelijke of vrouwelijke tegenhanger hebt gevonden en voel je een diepe innerlijke herkenning, rust en gevoel van thuiskomen bij jezelf.

Bij een karmische of trauma-bond relatie voel je dat de relatie je eigenlijk onzekerder maakt en verder bij jezelf vandaan brengt, terwijl een twinflame relatie je dichter bij jezelf brengt en je meer zelfvertrouwen geeft. 

Niet ondanks maar juist dankzij de triggers en oncomfortabele emoties en groei die die een twinflame connectie teweeg brengt, worden alle patronen en schaduwkanten die je niet meer nodig hebt, losgelaten en geheeld, zodat de twinflame relatie je helpt om de allerbeste en meest pure en oprechte versie van jezelf te worden. Triggers zijn één van de elementen die vaak worden bestempeld als zijnde toxisch in relaties, terwijl ze in werkelijkheid onvermijdelijk en ook onmisbaar zijn om een pure, diepgaande verbinding tot stand te brengen. In mijn serie 'Relatie mythes ontmaskerd' OntpopCast #64 en #65 ontdek je welke elementen dit zijn.

Persoonlijke groei en ontwikkeling als individu brengt je bij elkaar

Terwijl een Twinflame reis soms echt als een hel op aarde kan voelen, is het de ultieme uitdaging voor jouw diepgaande groei, verlichting en spirituele ontwikkeling. Het is een diepgaande spirituele reis naar het nog beter begrijpen van jezelf en het vinden van het gevoel van eenheid in jezelf, jouw vrouwelijke en mannelijke energie en het gevoel van eenheid in het hele universum. Als je dat voelt en hebt bereikt en de uitkomst en tijd van jullie connectie kunt loslaten, ben je één met jezelf en kun je het overlaten aan het vertrouwen in het universum of jullie samen in divine union komen of niet. Lees meer over de weg naar zelfrealisatie en de dynamiek van divine feminine en divine masculine in relaties in dit artikel of in OntpopCast #61.


What's meant to be, will always be!


Het is goed om te vermelden dat het pad van Twin Flames niet voor iedereen is en echt een zeldzaamheid. Het is niet de enige waardevolle vorm van liefdesrelatie. Door je eigen schaduwkanten en emotionele trauma's te helen en de relatie met jezelf te versterken en verbeteren, verhoog je je zelfbewustzijn en energie en zal je mensen aantrekken die op dezelfde golflengte zitten. Hoe puurder en oprechter de relatie met jezelf wordt, zonder al die beschermlaagjes en ego die je door de jaren had verzameld, hoe mooier, gezonder en diepgaander je een relatie met een ander kunt aangaan. 

Ongeacht het type relatie waarin je je bevindt, blijft de reis van zelfontdekking en groei centraal in het vinden van vervullende relaties. Twinflame relaties voegen hier een diepgaande spirituele dimensie aan toe, maar het is een proces dat uniek is voor iedereen. Het is ook belangrijk om te onthouden dat het één niet persé beter of minder is dan het ander en dat niet iedereen een soulmate of twin flame tegenkomt, en dat is volkomen normaal. Wat het belangrijkste is, is het streven naar gezonde, ondersteunende relaties waarin je jezelf kunt zijn en kunt groeien.

Ontpop helpt je bouwen aan een ijzersterke en liefdevolle relatie met jezelf, wat niet alleen de basis is voor een twinflame relatie maar om überhaupt gezond en goed te verbinden in alle soort relaties en met iedereen om je heen, zonder je nog te laten leiden en belemmeren door negatieve ervaringen uit het verleden en externe factoren waarop je geen invloed hebt.

Het draait allemaal om een gezonde relatie met jezelf

Hoe meer jij bereid en in staat bent om je eigen patronen te doorbreken en te groeien in zelfliefde en zelfvertrouwen, hoe meer je jezelf in staat brengt om ook een gelijkwaardige, gezonde partner aan te trekken. Zolang je blijft zoeken naar de liefde buiten jezelf, zal je steeds opnieuw tegen jezelf aanlopen door wat je ervaringen met anderen jou spiegelen, met de stukken in jezelf die je nog te helen en te vervullen hebt.

Als ervaringsdeskundige en mentor help ik je dit proces te versnellen, makkelijker en leuker te maken, zodat je sneller in union met jezelf kunt komen en met jouw twinflame. Mijn online programma Stevig op Jezelf Staan geeft je in zes weken tijd de structuur, de tools en de houvast om jouw onbewuste patronen en gewoonten bewust te maken, de laagjes af te pellen die niet meer bij jou horen en op een diepgaander niveau verbinding te maken met jezelf zodat je beter en diepgaander kunt verbinden met een ander. Kijk hier bij Stevig op Jezelf staan of maak nu de eerste maand voor 1,-/dag deel uit van de Ontpop Jezelf Community voor begeleiding en ondersteuning. Stuur me gerust een vraag of berichtje via de chatfunctie of de link hier onder in de shownotes.

❤️ Liefs Fanny

Categorieën