samenwerking met mediators en hulpverleners

Samenwerken met Ontpop

Premium service, zorg & aandacht
voor jouw cliënten in een (hoog)conflictscheiding

samenwerking met mediators en hulpverleners

Samenwerken met Ontpop

Premium service, zorg & aandacht voor jouw cliënten in een (hoog)conflictscheiding

verwarring scheiding

Als mediator doe je alles om te helpen en rechtsgang te voorkomen

Merk je dat een mediation traject moeizaam verloopt of stagneert? Dan signaleer je tijdens de gesprekken wellicht:

 • Herhaaldelijke destructieve communicatiepatronen, zoals: ontkenning en in de tegenaanval gaan, snelle escalatie van conflicten, veel emotie of angst (bij één partner), elkaar negeren, aanhoudende woede, wrok en wantrouwen
 • Bij een (of bij beide) partner(s) zie je kenmerken van een psychische of een persoonlijkheidsstoornis
 • Beschuldigingen en/of daadwerkelijk sprake van: partnergeweld en/ of verwaarlozing (emotioneel, fysiek, seksueel), ouderverstoting
woede en wrok kunnen mediation stagneren

De weg uit een destructieve en ongelijkwaardige relatie

Eén van de partners is op het eerste oog charmant en mentaal sterk en de ander kwetsbaar en emotioneel. Deze partner herken je als:

 • Emotioneel en fysiek 'op' en voelt zich machteloos en onbegrepen.
 • Afhankelijk, alsof zij/ hij geen zelfbeschikkingsrecht meer heeft.
 • Afwachtend en neemt geen initiatief. Verslagenheid.
 • Verward en in continue staat van paraatheid, kortom angstig. 

Je kan je voorstellen... Vanuit deze toestand een scheidingstraject ingaan, opkomen voor jezelf en je eigen belangen èn die van de kinderen bewaken, is verre van ideaal. 

Bij een ongelijkwaardige relatie is extra zorg en aandacht nodig om tot duurzame afspraken te komen voor de lange termijn, die oprecht en goed voelen voor beide partijen èn de kinderen.

Fanny in duinen

Ervaringsdeskundigheid geeft rust en vertrouwen

Hoi! Ik ben Fanny Willems. Negentien jaar had ik een relatie waarin ik mezelf stukje bij beetje steeds meer wegcijferde, totdat ik nog maar een waakvlammetje van mezelf was. In deze relatie kon ik nooit tot mijn recht komen, als wie ik ben.

Mijn eigen, jarenlange proces van sterker in mezelf staan, de kracht om te scheiden, mediation en hulpverlening en heling en herstel hebben mij ervaringsdeskundig gemaakt.

Ik voelde mij alleen staan en onbegrepen en zocht naarstig naar (h)erkenning, niet alleen bij bekenden maar ook bij iedere mediator of hulpverlener die ik sprak. Maar die bleef uit of ik voelde het wel maar vanwege onpartijdigheid.kon daar niets mee gedaan worden. 

Om los te kunnen laten en verder te kunnen had ik deze erkenning echter heel hard nodig! De liefde, kracht en zelfcompassie om te kunnen omgaan met mijn nieuwe situatie als gescheiden moeder, samenwerkend met de vader van onze drie dochters, moest van binnenuit komen en heb ik uiteindelijk aan mezelf gegeven.

"De ander kun je niet veranderen maar wel hoe je er zelf in staat."

Dat het contact nu goed gaat en mijn kinderen goed in hun vel zitten, heeft voor een groot deel te maken met mijn mindset en hoe ik er nu zelf, stevig in sta. Dit is een totale transformatie met de situatie vóór de scheiding en dat is precies waarmee ik anderen nu help.

Ontpop helpt de scheiding en overgang naar een nieuwe (gezins)situatie,  vanuit een destructieve relatie te verzachten

Ontpop je basis

Ontpop je Basis - Online programma in 6 weken

Individueel en binnen een veilige community wordt stapsgewijs gewerkt aan mindset, meer zelfvertrouwen, een groter gevoel van eigenwaarde en van daaruit betere persoonlijke grenzen en vervolgens leren respectvol en effectief communiceren en leren de eigen belangen en wensen te uiten en bespreekbaar te maken.


Door de structurele opbouw van het programma, de individuele begeleiding èn de (h)erkenning binnen de community, vind er een mentale en emotionele her-programmering plaats, waardoor er al snel een enorme positieve verandering en verbetering wordt ervaren, zodat de scheiding beter en gemakkelijker verloopt.

Het programma bestaat uit:

 • 15-20 min. per dag online training in de vorm van een video en download opdrachten op een zelfgekozen moment

 • 24/7 excl. hulp & begeleiding van Fanny en anderen die het programma volgen

 • Zes weken lang Ontpop Membership en toegang tot de online leeromgeving

 • Wekelijkse Online groepsessies

 • Het programma is desgewenst uit te breiden met VIP persoonlijke begeleiding met 6 privé sessies

Starten met het programma kan iedere maandag, zodat snel hulp & ondersteuning geboden kan worden en de mediation kan worden voortgezet . 

ontpop members

Ontpop Community en Membership

Ook na afloop van het programma blijft de community een veilige plek om ervaringen te kunnen uitwisselen en delen met anderen in een vergelijkbare situatie. Iedereen die een Ontpop programma heeft gevolgd maakt ook deel uit van de liefdevolle, positieve en warme Ontpop Community

Met het Ontpop Membership kan de client niet alleen zolang als nodig toegang tot de online leeromgeving en 24/7 persoonlijke hulplijn maar ook om de andere week deelnemen aan de hoog gewaardeerde online groepsmeetings.

investeer in je eigen geluk

Extra zorg & service 

Voor jou is er het online platform waarin je jouw vragen kunt stellen en ervaring kunt delen. Ook kun je altijd persoonlijk contact opnemen voor hulp of advies. 

Daarnaast is het doorverwijzen en extern bieden van (h)erkenning en begeleiding voor je klanten een extra dienst & service, die zorgt voor nog meer tevreden klanten!

ontpop support

Rust & vertrouwen

Met het doorverwijzen kun je indirect toch erkenning geven, zodat de client zich gezien en gehoord voelt.

Dit zorgt niet alleen voor een betere gemoedsrust bij jezelf maar zeker ook bij je client. 

Ontpop tools

Sterker in je rol

Door de community van samenwerkende partners, de externe ondersteuning van Ontpop en de mogelijkheid om vanuit eerste hand ervaringen te bespreken, kom je nog beter beslagen ten ijs en kun je je beter focussen op jouw taak als mediator. 

 “Love does not take away from one to give to another”

Ontdek wat Ontpop voor jullie organisatie kan betekenen

Ontpop staat voor duurzame, open en wederkerige relaties met al haar klanten. Met een persoonlijke kennismaking zet je de eerste stap voor een mooie samenwerking.  In de regio Den Haag kom ik graag persoonlijk langs! Bel 06 24858165