gratis tools en handvatten

Boeken tips, tools en hulpmiddelen

Lief zijn voor jezelf met leuke en fijne dingen, die inspireren en helpen groeien

Boekentips

Overprikkeld Brein - Charlotte Labee

Dit boek is goed om je bewust te worden van hoe het brein werkt en reageert op prikkels. Het is op een heldere en toegankelijke manier geschreven en geeft toegankelijke tips die praktisch en toepasbaar zijn.

Van elkaar houden zonder jezelf te verliezen - Hal & Sidra Stone

Als je jouw huidige relatie graag wilt verdiepen, helpt dit boek je meer in verbinding te komen met je innerlijke zelf, om van daaruit beter verbinding te maken met de ander. 

Verbonden

Verbonden - Amir Levine & Rachel Heller

Wil je een heel fijn en inzichtelijk boek lezen over de verschillende hechtingsstijlen? Dan is dit boek echt een aanrader. Het geeft je duidelijkheid in hoe de verschillende patronen werken maar ook hoe bijvoorbeeld een angstige hechting en een vermijdende hechting elkaar tegenwerken. Met Ontpop Je Basis, leer je hoe je effectief loskomt van dit patroon en vanuit zelfliefde kunt verbinden, zonder nog concessies te doen aan jezelf. 

Liefdesbang - Hannah Cuppen

Dit boek is hèt boek over bindingsangst en verlatingsangst. Je leest duidelijk hoe de verschillende patronen werken en verweven raken met elkaar. Eenvoudig en begrijpelijk geschreven. Een aanrader voor meer inzicht in jouw belemmerende liefdes patronen. Met Ontpop Je Basis, leer je hoe je steviger op jezelf kunt staan, zonder liefdesangst. 

Ontpop je zelfliefde in #5 stappen

Met dit gratis e-book leer je:

  • Hoe je meer bewust wordt van jouw positieve punten (ipv alle negativiteit)
  • Hoe je jezelf en jouw gevoel voortaan serieus gaat nemen
  • Hoe je gaat doen wat werkt voor jou (ipv voor een ander of wat anderen adviseren)
  • Hoe je jezelf op dagelijkse basis, voortaan beter gaat voelen over jezelf
50%
Je bent er bijna!
Op welk e-mail adres wil je het e-book ontvangen?
Gratis download
ontpop je zelfliefde
verslaafd aan liefde

Verslaafd aan liefde - Jan Geurtz

'Must read', wanneer je verslaafd bent aan liefde en jezelf wegcijfert in relaties. Door dit boek te lezen krijg je meer inzicht in hoe een gebrek aan zelfiefde leidt tot het wegcijferen van jezelf en hoe je uit deze vicieuze cirkel komt. 

bevrijd door liefde

Bevrijd door liefde - Jan Geurtz

Dit boek is een vervolg op 'Verslaafd aan liefde' en het omschrijft hoe je een meer spirituele verbinding krijgt in een relatie, los van behoeftig zijn, schuld geven, zelf sabotage of crisis. Met dit boek kan de liefde meer tot bloei komen en betere verbinding ontstaan. 
hoog sensitief

Het werkboek voor hoogsensitieve personen - Elaine n. Aron

Dit werkboek heb ik ook eens aanbevolen gekregen, om beter om te gaan met mijn hoog sensitiviteit. Het staat vol met opdrachten en oefeningen die je leren manouvreren en keuzes te maken in die enorme rijke belevingswereld. 

Houd me vast - Dr. Sue Johnson

'Houd me vast' is echt hét relatie boek wat iedereen zou moeten lezen die een hechte en veilige relatie wil. Het maakt precies duidelijk hoe communicatie werkt in relaties. Hoe je je van elkaar afsluit door persoonlijke ervaringen en trauma's en ook hoe je dat kunt doorbreken en dichter tot elkaar kunt komen.

reis-ware-zelfliefde

Cheatsheet - in wat voor relatie zit jij?

Ontdek het met deze gratis infographic en krijg meteen inzicht!

Destructieve relaties op de schop - Jan Storms

Een ontnuchterend boek voor als je meer inzicht wilt krijgen in destructieve relaties. De toon is hard omdat er wordt gesproken over 'psychopathie' maar wel duidelijk. 

Onze Liefde - Ingeborg Bosch

Dit boek is gaf mij heel veel inzicht en duidelijkheid in in wat voor soort relatie ik me bevond. Het gaat over hoe je elkaar terug kunt vinden, of niet. 
terugkeer van de koning

De terugkeer van de Koning - Ton van der Kroon

Een mooie tip van één van de mannen die Stevig op Jezelf Staan volgde over de terugkeer van de mannelijkheid die nodig is, in deze tijd. 
everything is figureoutable

Everything is figureoutable - Marie Forleo

Ik ben fan van Marie Forleo! Dit is haar New York Times bestseller die je moet lezen. De Nederlandse vertaling is 'Alles is uitvogelbaar' maar ik vond het leuker om het in haar witty New York stijl te lezen. Het boek geeft praktische tips en handvatten over hoe je problemen en negativiteit kunt omdraaien en kunt 'uitvogelen', zodat je leven veel makkelijker en leuker wordt. 

Boundary Boss - Terry Cole

Dit is een goed boek over grenzen! Terry Cole heeft met de jarenlange ervaring in haar praktijk ontdekt dat alle pijn en problemen rondom relaties konden worden teruggebracht tot één ding. Gezonde grenzen en de effectieve communicatie of het ontbreken daarvan! Een fijn en praktisch boek met vele tools en manieren om te leren beter grenzen aan te geven.

De fontein, vind je plek - Els van Stein

De Fontein is een prachtig mooi boek, vanbinnen en vanbuiten. Het geeft je meer inzicht in hoe jij 'tot stand bent gekomen' door jouw familiesysteem. Echt een aanrader als je geïnteresseerd bent in de invloed van je familie op hoe je wordt.
the life changing magic of not giving a fuck

The life changing magic of not giving a f*ck - Sarah Knight

Dit is een heel grappig boek en fijn om te lezen. Het helpt je relativeren en inzien hoe je jezelf belemmert door allerlei dingen te doen die je eigenlijk niet wilt doen. Alleen om de goede vrede te bewaren. Lekker luchtig!
je kunt je leven helen

Je kunt je leven HELEN - Louise Hay

Dit is een enorme bestseller en een boek vol praktische en concrete handvatten om 'jezelf te helen' en gelukkiger te leven. 
liefde lust en ellende

Liefde, lust en ellende - Roos Vonk

Met Prikkelende inzichten en herkenbare observaties ontrafelt ze de waarheden en misvattingen over verliefdheid, relaties en liefdesverdriet. Ze heeft een scherpe, luchtige stijl en de wetenschappelijke benadering maakt complexe thema's toegankelijk.

De weg naar verandering - Dr. Wayne Dyer

Een boek vol inspirerende teksten van de Tao. Zijn verfrissende benadering van zelfhulp brengt eeuwenoude oosterse wijsheid naar het NU.
blijven staan ondanks de storm

Blijven staan ondanks de storm - Vanessa Maes en Christel Cornelis

Concrete handvatten en tools voor gescheiden ouders om los van de andere ouder, te werken aan jezelf.
denk groot en word rijk

Think and grow rich - Napoleon Hill

Dit boek is echt de grondlegger van de Law of Attraction. Het boek is in 1937 voor het eerst uitgekomen en is tot op heden nog steeds actueel! Dit is boek is echt de basis van kennis over de Wet van aantrekkingskracht en vele boeken die daarna volgden zoals The Secret en de boeken van Michael Pilarczyk.
secret

The Secret  - Rhonda Byrne

Rond 2005 begon ik meer te weten te komen over de Wet van aantrekkingskracht en popte er steeds vaker 'The Secret' op. Ik was natuurlijk heel benieuwd naar 'het geheim'! Dit boek is eigenlijk het commerciële kindje van Think and Grow Rich, die hier eerder in de lijst staat en is ook verfilmd. The secret doet lijken alsof manifesteren heel gemakkelijk is en dat je met alleen aan iets te denken, kunt manifesteren. Ik heb ontdekt dat er nog een belangrijke stap tussen zit, die ik je zal leren in Ontpop Je Basis. 

Time Bender - Tijn Touber

Time Bender is een heel bijzonder boek dat een totaal andere kijk geeft op ons bestaan vanuit een groter perspectief. Het is geschreven als een roman die je meeneemt mee in een andere wereld. Leuk voor op vakantie!
vijfde inzicht

Het vijfde inzicht  - Wijsheid van de Tolteken

Dit boek omschrijft de 5 inzichten van de oude wijsheden van de Tolteken, de wijze, geleerde mannen en vrouwen die leefden in het zuiden van Mexico. De inzichten zijn nog steeds enorm actueel en geeft je handvaten en de vrijheid om echt jezelf te zijn. 

het universum staat achter je

Het universum staat achter je - Gabrielle Bernstein

Dit boek moet je gelezen hebben als je geïnteresseerd bent in de Wet van aantrekkingskracht. Gabby is leuk en dit boek omschrijft hoe je steeds opnieuw kunt kiezen voor vertrouwen en liefde, zodat je synchroniciteit ervaart en je leven een stuk makkelijker en leuker wordt!
power vs force

Power VS Force

Alleen al de titel sprak mij heel erg aan. Power gaat over kracht van binnenuit, over gewoon 'zijn' en force gaat over het forceren, controleren en afdwingen. Het zijn letterlijk de tegenstellingen van licht en donker, angst en liefde. David R. Hawkins deed onderzoek naar de energietrilling die achter emoties zit, waaruit de 'Scale of consciousness' ontstaan is. Door het bewustzijn van je eigen emotie kun je bewust afstemmen op een emotie met een hogere frequentie zodat je je beter voelt. Dit is een tijdloos boek en eigenlijk een wetenschappelijke onderbouwing van hoe het universum werkt!
wonderen manifesteren

Wonderen manifesteren - Willemijn Welten

Wonderen manifesteren gaat niet zozeer over de wet van aantrekkingskracht. Dit boek gaat verder, het omschrijft en geeft je praktische handvaten en mooie gebedjes voor hoe je meer kunt leven vanuit liefde in plaats van vanuit angst. Ik vind haar schrijfstijl heel fijn en het boek geeft de rust en vertrouwen om het ook zelf te doen. 

celestijnse belofte

De Celestijnse Belofte - James Redfield

Dit boek las ik toen ik in de pubertijd zat en was mijn eerste echte kennismaking met spiritualiteit. Veel mooier dan de verfilming, die je ook op Netflix kunt vinden. In het boek lees je over hoe alles wat er bestaat, bestaat uit energie. Het is een heel mooi verhaal dat diepe inzichten geeft over wie je bent en waarom je hier bent.

Herstellen van narcistische mishandeling - Iris Koops

Herstellen van Narcistische Mishandeling is het boek van Iris Koops dat nog dieper ingaat op de narcistische mishandeling. Het geeft nog meer inzicht en handvatten over bijvoorbeeld hoe om te gaan met hulpverlening en derden. Ik kan je daar ook persoonlijk mee helpen en in adviseren met mijn persoonlijke begeleiding of via het Ontpop Membership.

Je leven in eigen hand - Iris Koops

Als je helemaal leeg bent, burn-out of depressief en je voelt veel herkenning op deze website, dan vallen er waarschijnlijk heel veel puzzelstukjes in elkaar, als je dit boek leest. Het heeft mij heel veel inzicht gegeven en nog steeds staat het in mijn kast en kijk ik er regelmatig in terug. Met Ontpop Je Basis kun jij veel sneller dan dat ik dat deed, je leven weer in eigen hand nemen. 

Leuke dingen

manifestatie dagboek

Manifestatie dagboek - Willemijn Welten

DIt is een heel fijn journal / werkboek om actief aan de slag te gaan met het manifesteren van jouw dromen. Het helpt je iedere dag om je even bewust te zijn van waarvoor je dankbaar bent en wat jouw intentie is. En zo merk je langzaam maar zeker, dat je hele leven meer wordt gevuld met dankbaarheid. 
Moleskine

Moleskine notebook

Al jarenlang is dit mijn 'all time favorite' notitieboekje. Ik koop iedere keer een ander kleurtje. Het formaat is fijn, het is niet te dik en zwaar en de harde kaft en het elastiek er omheen zorgt ervoor dat de pagina's niet omkrullen. Oh ja, als je het plat legt, ligt het ook echt plat. Dat vind ik vaak heel irritant aan andere notitieboekjes, waarbij je dan niet op de linker pagina kunt schrijven!
kaartendeck

Manifesteren kun je leren - Kaartendeck

Heel mooi geïllustreerd kaartendeck van Willemijn Welten, met 53 kaarten om intenties te zetten aan het begin van de dag. Het geeft je inzicht in welke volgende stap je mag nemen en geeft je weer positiviteit en het vertrouwen om vast te houden aan jouw dromen, zodat je ze kunt manifesteren. 
fluisteringen van de natuur

Fluisteringen van de natuur - Kaartendeck

Dit kaartendeck heb ik al jaren. De kaarten zijn super mooi geïllustreerd en in het boekje dat erbij zit staan uitgebreide omschrijvingen van de kaarten. Als ik even leiding nodig heb, trek ik een kaart en voel ik me altijd even gesteund en vind ik het vertrouwen weer even terug. 

Film tips

The Shift   Wayne Dyer, Full Movie
The Shift Wayne Dyer, Full Movie
What the BLEEP Do We Know! Full Movie - Dutch - Arabic - Spanish - Subs
What the BLEEP Do We Know! Full Movie - Dutch - Arabic - Spanish - Subs
THE META SECRET- (FULL MOVIE)  LAW OF ATTRACTION.
THE META SECRET- (FULL MOVIE) LAW OF ATTRACTION.
The Greatest Showman | Official Trailer [HD] | 20th Century FOX
The Greatest Showman | Official Trailer [HD] | 20th Century FOX
Watch the Official EAT PRAY LOVE Trailer in HD
Watch the Official EAT PRAY LOVE Trailer in HD