ontpop persoonlijke ontwikkeling programma

Wie is Fanny?

Rust en geborgenheid (terug)vinden in jezelf maakt je vrij!

Ik help mensen om volledig zichzelf te zijn en er met trots voor uit te komen.

Je bent op de plek waar ik mensen die zichzelf wegcijferen help, om volledig en zonder angst zichzelf te zijn. In balans met gezonde grenzen en grip op hun leven en geluk.

Dit gebeurt niet via eindeloze coaching trajecten met kennis volgens 'het boekje' en zonder diepgaand begrip. Integendeel. Mijn eigen ervaring heeft me geleerd dat het doorbreken van patronen iets totaal anders vereist.

Waarom zou je, net als ik destijds, jarenlang worstelen zonder enige vooruitgang en zonder mensen die je echt begrijpen?

Met Ontpop leer ik jou in korte tijd hoe je ongezonde patronen vervangt door nieuwe, gezonde patronen, zodat je weer kunt leven vanuit liefde in plaats van angst. Hierdoor kun je ongeremd en volledig jezelf zijn en er trots op zijn.

Waarom ik Ontpop startte...

profielfoto

Hoe minder ik luisterde naar mezelf,
hoe meer ik mezelf kwijtraakte.

Van nature ben ik vrolijk, sterk en onafhankelijk maar ik maakte het mezelf erg moeilijk en ik zwom tegen de stroom in. Ik leefde mijn leven verkeerd-om en probeerde via anderen en mijn omgeving, gelukkig en vervuld te worden vanbinnen. Maar door dit patroon gingen werk en relaties mij meestal niet gemakkelijk af met als gevolg:

  1. een echtscheiding,
  2. een relatiebreuk,
  3. twee burn-outs,
  4. een bedrijfsstop,
  5. en heel veel verdriet, pijn en moeite.

Ik deed veel te hard mijn best om iedereen tevreden en gelukkig te houden maar ten koste van mezelf, terwijl dit mij juist blokkeerde voor wat ik het allerliefste wilde;

  • Echte verbinding,
  • Onvoorwaardelijke liefde
  • en rust & vrede

Omdat het mij járen kostte om erachter te komen wat ervoor nodig is om dit patroon te doorbreken en ik nu weet dat het véél gemakkelijker en sneller kan, is het mijn missie geworden om anderen hiermee te helpen.

ontpopcommunitydag2021-23

Niet ondanks, maar dankzij.

Het voelde als zo'n enorme zingeving dat ik hier anderen mee kon helpen veel sneller en gemakkelijker terug te komen bij zichzelf. Niet alleen maar samen.

null

Zodra ik mezelf had teruggevonden, kwamen er steeds meer vrouwen op mijn pad, die zich afvroegen hoe ik zo positief in het leven kon staan, met wat ik had meegemaakt.

Ik voelde dat ik hierin iets wilde doen, zodat ik er kon zijn voor anderen. Daarom begon ik eind 2019 met het delen, hoe ik mezelf wegcijferde in mijn relatie en mezelf volledig kwijtraakte, op Social Media en begeleidde mijn eerste klanten n met één retreats.

Toen heel Nederland vanwege Corona in lock-down was, besefte ik hoe moeilijk heel veel vrouwen het hadden in huis, wanneer zij zich bevonden in een ongezonde, ongelijkwaardige relatie. Dat was voor mij de aanleiding om de Ontpop Community te starten, een veilige plek om ervaringen te delen en erkenning en herkenning te vinden bij gelijkgestemden. 

In 2020 deelde ik mijn verhaal landelijk in Vrouw Magazine met een item over 'Eindelijk vrij' zijn. Wat was dat spannend! Maar toen ik vanuit het hele land berichten kreeg van vrouwen die eindelijk voelden dat zij 'niet gek waren' en dat zij niet de enige waren, was ik ontzettend dankbaar, omdat ik hier zo veel mensen mee zou kunnen helpen. Mijn missie was geboren.

samenwerking met mediators en hulpverleners

"Vanuit heel Nederland kreeg ik reacties van vrouwen die mijn verhaal lazen, alsof het hun eigen verhaal was." 

Het begrip en de (h)erkenning zijn heel waardevol en doorslaggevend gebleken.

Mijn eigen zelfonderzoek ging verder. Hoe meer mensen ik sprak, tijdens de online coaching-sessies, hoe meer ik leerde wat niet alleen 'van mij' en mijn ervaring en gedrag, maar wat de gemeenschappelijke delers waren.

Het patroon van jezelf wegcijferen is bij de meeste mensen ontstaan in de kindertijd. Omdat dit zo diep zit ingeworteld, is het niet 1-2-3 doorbroken. Dat was ook de reden dat de mensen die ik sprak, al zo veel hadden geprobeerd aan therapie en coaching maar dat niets ervoor had gezorgd, dat zij zich ècht beter voelden. 

Ik had intuïtief voor mezelf een manier ontwikkeld, om mezelf te trainen en mijn negatieve gedachten, overtuigingen en gedrag om te buigen en te herprogrammeren en met deze kennis en ervaring zette ik mijn online 6 weken programma op, om de mensen uit de community te helpen om ook hun patronen te doorbreken. En dat bleek een groot succes! 

Al met het eerste oprichters-groepje van 'Stevig op jezelf staan', wat destijds 'Ontpop je basis' heette, waren de ervaringen en het effect van het herprogrammeren super positief! Naast dat zij daadwerkelijk voelden dat hun leven voor altijd positief verbeterd was, en dat zij altijd de tools en houvast hadden om op terug te grijpen, hadden zij ook het effect ervaren van de veilige plek binnen hun 'groepje vrouwen' en de community, waar zij hun ervaringen konden delen. 

Ik merkte zelf hoe moeilijk het was om je beter te voelen en die negatieve gedachten te veranderen.

Daarna ontdekte ik pas dat, dat wat ik anderen leerde met Ontpop, gebaseerd was op wetenschappelijke principes en kwantumfysica. 

brein positief herprogrammeren

Omdat ik altijd tot de kern wil gaan en tot in de puntjes alles wil weten, raakte ik gefascineerd door de wetenschap achter deze transformaties.

Wat aanvankelijk als intuïtief handelen begon, bleek in lijn te zijn met principes uit de kwantumfysica en de wet van aantrekkingskracht. Ik ontdekte dat ons universum, op een dieper niveau, geregeerd wordt door energetische processen en de kracht van intentie.

Dit bracht me bij het 'waarnemerseffect', een fenomeen in de kwantumfysica dat stelt dat het observeren van een deeltje het deeltje zelf beïnvloedt. In gewone taal betekent dit dat wat we waarnemen en geloven over onszelf en onze omgeving daadwerkelijk van invloed is op de realiteit die we ervaren.

Dit inzicht versterkte mijn overtuiging dat echte verandering begint van binnenuit, met de manier waarop we onszelf waarnemen en wat we geloven over wat mogelijk is. Het betekent dat we de kracht hebben om onze eigen realiteit vorm te geven, ongeacht onze eerdere patronen en ervaringen.

Maar, zoals met veel diepgewortelde patronen, kost het tijd om onze overtuigingen en gedrag te herprogrammeren. Ons brein is in de loop der jaren 'bedraad' geraakt om te functioneren op basis van wat we geloven, en het vergt consistentie en toewijding om deze bedrading te veranderen.

Mijn ontdekte methoden bleken in lijn te zijn met wat we nu weten over de werking van de hersenen en hoe deze veranderd kunnen worden. Ze bieden een gestructureerde aanpak om je brein opnieuw te programmeren en jezelf te herdefiniëren.

Deze inzichten bevestigden de Ontpop Methode, en met deze extra kennis kon ik het programma te verfijnen om anderen nog beter te helpen hun patronen voor altijd te doorbreken en hun eigen realiteit opnieuw vorm te geven.