Laat je werkgever jouw persoonlijke groei vergoeden

De meeste deelnemers laten de Ontpop programma's vergoeden door hun werkgever, ook zonder officieel opleidingsbudget. Maak het jezelf gemakkelijk en volg onderstaande 3 stappen zodat jij binnenkort meedoet met het programma!

 Stap 1 

Informeer je manager en stuur alvast een berichtje

Laat je manager weten dat je belangstelling hebt en bereid hem/haar alvast voor. Zoals...

stuur een bericht
"Hey {naam manager}, Ik kwam zojuist een cursus tegen wat mijn werk zal verbeteren. Kan ik je daarvan de details sturen?"

 Stap 2 

Stuur een e-mail

Korte, persoonlijke e-mails werken het beste. Kopieer onderstaande tekst en pas naar wens aan:

stuur een mail

Onderwerp: Investeren in persoonlijke groei met het "Ontpop Je Basis" programma

Tekst email:

Beste [naam manager],

Ik wil je graag wijzen op het "Ontpop Je Basis" persoonlijke ontwikkelingsprogramma. Het programma biedt de mogelijkheid om in 6 weken tijd, mijn mindset en persoonlijke leefstijl te verbeteren, en ik kan het grotendeels in mijn eigen tijd doen. Het resultaat is meer zelfvertrouwen, inzicht en vertrouwen in mijn eigen kernwaarden en kwaliteiten, betere en effectievere communicatie met collega's en het bewaken van mijn persoonlijke grenzen.

De investering is slechts €1975 voor het programma inclusief een jaar lang begeleiding. Ik geloof dat dit op een hele positieve manier zal bijdragen aan de teamdynamiek en prestaties. Hier vind je een PDF met beknopte informatie over het programma.

Ben je bereid zijn om de kosten voor dit programma te vergoeden?

Met vriendelijke groet,

[je naam]

P.S. Wanneer we meedoen met meerdere teamleden kunnen we korting krijgen. Is het een idee om dit programma ook aan andere teamleden aan te bieden? 

Het is normaal voor een manager of werkgever om je te vragen hoe dit programma bijdraagt aan jouw persoonlijke rol en doelen. 

Hier zijn wat antwoorden die je kunt gebruiken als startpunt. Voel je vrij om ze aan te passen:

Antwoorden op vragen van je werkgever

Hoeveel tijd of commitment kost het om dit programma te volgen?

Het belangrijkste deel van het programma volg ik in mijn eigen tijd. Gedurende de 6 weken van het programma dag volg ik dan, liefst in de ochtend voordat ik naar mijn werk kom, een les met een video en tekst met vaak een schrijfopdracht erbij. Dat kost ongeveer een half uurtje. De inzichten en kennis die ik dagelijks krijg, kan ik zo meenemen gedurende mijn dag, zodat ik het gelijk kan oefenen met het implementeren in mijn werk en privé leven.
Daarnaast kan ik wekelijks deelnemen aan de online groeps-coaching sessies voor extra ondersteuning en commitment. Deze sessies duren 1-1,5 uur en vinden meestal in de lunchpauze plaats, zodat het gemakkelijk in te plannen is in mijn werktijd.

Hoe denk je dat dit programma een positieve invloed zal hebben op jouw werk?

Op dit moment vind ik het lastig om in te zien waar mijn eigen kwaliteiten en bijdrage in mijn werk liggen, ten opzichte van andere collega's. Ik vind het lastig om duidelijk te zeggen wat ik belangrijk vind en om mijn mening ergens over te geven, omdat ik bang ben voor conflict.
Ik weet dat er veel meer in mij zit, dan er nu in mijn werk uitkomt.
Ik geloof erin dat dit programma mij zal helpen om nu voor mezelf echt helder te krijgen wat mij onderscheid van de rest en dat ik daar ook trots op mag zijn. En dat ik door meer zelfbewustzijn, inzicht en zelfvertrouwen ook veel helderder en duidelijker kan samenwerken met mijn collega's. Dit heeft effect op het hele team. Daar ben ik van overtuigd. Daarom ben ik bereid om aan mezelf te werken en deze tijd in mezelf te investeren.

Hoe staat dit in lijn met jouw persoonlijke doelen of die van het team?

Mijn persoonlijke doel is het beste uit mezelf te halen in mijn werk, zodat ik vol enthousiasme en energie mijn werk kan doen en ook een inspiratie kan zijn voor mijn team en collega's.
De prestaties en doelen van mijn team zullen hierdoor ook een positieve boost krijgen. Nog beter zou het zijn als mijn hele team kon meedoen natuurlijk.

Wat maakt dit programma anders van andere coaching programma's?

Met reguliere coaching programma's duurt het veel langer voordat veranderingen merkbaar zijn, omdat er steeds veel tijd tussen de sessies zit, zodat je weer wordt meegesleurd in de dagelijkse gang van de dag en je acties, gedachten en patronen blijven bestaan.
Dit programma zorgt met de dagelijkse lessen, de herhaling en de persoonlijke support voor een verandering van je mindset en leefstijl, zodat er een herprogrammering komt van je onderbewustzijn en je op bewust niveau andere, betere en gezondere keuzes gaat maken en je de ongezonde patronen doorbreekt.

 Stap 3 

Stuur een herinnering

Je manager is vast en zeker een druk persoon. Stuur een herinnering als je nog geen antwoord hebt gehad: :

stuur een herinnering
Hallo {naam manager},

Heb je al tijd gehad om naar het Ontpop-programma te kijken? Voor de zekerheid stuur ik je hierbij nog een keer in beknopte vorm de inhoud van het programma. Ik denk echt dat dit mijn werk op meerdere vlakken positief zal beïnvloeden. Het programma start op datum dd-mm-2023. 

Met vriendelijke groet,

{naam}

Veel plezier met het programma!

Als je nog vragen hebt, neem dan gerust contact met me op door me te bellen of mailen via onderstaande knoppen. Ik ben er om jou te helpen!

Tot snel in het programma!

jezelf op de eerste plek