geborgenheid vinden in jezelf
Fanny Willems
03/03/2021

Rust en geborgenheid in jezelf

03/03/2021

Ik wil gewoon rust en geborgenheid! Dat is het nummer één antwoord van de vrouwen die ik spreek, wanneer ik vraag; “wat zou je het allerliefste willen?” Als je teleurgesteld bent in de liefde, na eenscheiding en wanneer je jezelf bent kwijtgeraakt in een vorige relatie is dat hetgeen waar je zo ontzettend naar kunt verlangen.

Het begint bij jezelf

Rust, veiligheid, geborgenheid en liefde, het begint allemaal bij jezelf. Dat hoor je altijd. Alleen is het een super frustrerende uitspraak en zegt het je niets, totdat je het zelf hebt ervaren. Dus hoe werkt dat nou, dat alles bij jezelf begint?

Jezelf staande houden

Vaak kan het voelen alsof het leven je overkomt en dat je het niet in de hand hebt. Ook zijn er soms hele moeilijke uitdagingen die je te verduren krijgt. Wanneer je hele dominante mensen in je omgeving hebt, weet jij misschien niet goed te reageren en dan voel je je uit het veld geslagen. Daarnaast is er zoveel wat moet gebeuren en voelt het leven soms als een trein die maar door blijft denderen, zonder stil te staan. Daardoor is het super lastig om bij jezelf te blijven en niet teveel mee te gaan of opgeslokt te worden in de energie of gebeurtenissen om je heen.

Begin weer met luisteren naar jezelf

Zeker wanneer je lange tijd teveel hebt meebewogen met anderen, is het moeilijk om in je eigen energie te blijven. Heb je besloten om het nu anders te gaan doen en meer op jezelf te letten, dan is het extra belangrijk om zoveel mogelijk tijd en aandacht in te ruimen voor jezelf. Beginweer met het luisteren naar je gedachten en gevoel. Dan kun je je eigen patronen gaan opmerken en veranderen. Met mijn e-book Ontpop je Zelfliefde, krijg je daar trouwens gratis handvatten voor.

Weglopen voor jezelf

Wanneer je je meer bewust bent van je eigen gedachten en gevoel, kun je bijvoorbeeld ontdekken dat jij je onbewust altijd aanpast aan de ander. Of zelfs dat je jezelf wegcijfert en minder belangrijk maakt. In een relatie kan dat al snel zorgen voor ongelijkwaardigheid. Als je nog geen relatie hebt, dan wordt je steeds opnieuw geconfronteerd met dit patroon. Dit zijn de scenario’s die ik vaak tegenkom bij de vrouwen die zichzelf wegcijferen en zoeken naar liefde en oprechte verbinding.

  1. Steeds mannen aantrekken die heel erg op zichzelf gericht zijn en jouw eigen grenzen, wensen en behoeften niet waarderen of accepteren.
  2. Vallen op mannen die emotioneel en of fysiek onbeschikbaar zijn, bijvoorbeeld omdat ze al een relatie hebben of omdat ze zichzelf nog beter moeten leren kennen.
  3. Wel leuke mannen aantrekken maar zelf zo weinig eigenwaarde en zelfvertrouwen hebben, zodat je toch weer terugvalt in het patroon van jezelf wegcijferen.

Patronen die over een periode van jaren in je leven geslopen zijn, krijg je er niet in één keer uit. Als je echt op een duurzame manier jouw gevoel van leegte wilt opvullen, dan lukt dat niet door buiten jezelf te zoeken.

The only way out is in.

Erken jezelf

De manier om de rust, veiligheid en geborgenheid te vinden waar jij zo naar verlangt, is om dit aan jezelf te geven. Laat je gevoel toe en blijf er even bij. Daarvoor is die tijd en ruimte nodig voor jou. Tijd om je eigen gevoel een plek te geven en om de emoties die daar achter liggen eindelijk eens toe te laten. Slik en lach niet steeds alles weg. Erken jezelf in jouw gevoel zoals je dat ook bij een kind zou doen. En huil. Huilen is beweging en de ultieme manier om los te laten. Met Ontpop je Vrij leer je in #3 cruciale stappen hoe je eindelijk negativiteit en vervelende situaties uit het verleden los kunt laten en positief verder kunt met het leven dat je wèl wilt.

Knokken of bewust zijn

Ik hoor vaak van vrouwen dat ze blijven ‘knokken’. Ze hebben zoveel te verduren gehad, terwijl alles in het leven maar doordendert. Het huishouden, opgroeiende kinderen, werk, problemen, het gaat maar door. Dus het voelt als de enige manier om door te gaan, blijven ‘knokken’. Knokken getuigt van een enorme kracht maar ook weerstand. Knokken betekent vasthouden. Vasthouden aan alle negatieve energie. En vasthouden kost enorm veel energie! Dat hou je niet vol. Niet op de lange termijn in ieder geval. Dan gaat het onherroepelijk leiden tot allerlei (vage) lichamelijke klachten. Dat is pure zelf sabotage en weglopen van je eigen gevoel.

De duurzame manier om te helen en te groeien, is kwetsbaarheid en zachtheid voor jezelf. Bewust zijn van jouw gevoel. Voelen wat jou bang maakt en ontdekken waarom. Jezelf erkennen. Dat is pure power die van binnenuit komt! Geef jezelf de be-rust-ing en erkenning, dan vul je je eigen leegte op. En als je vervolgens helemaal vol bent van jezelf, dan zul je zien dat je snel ook een leuke man of vrouw vind die ook vol is van zichzelf èn van jou!

Hoe doorbreek je dit patroon?

Ik hoor je denken... ik heb al zoveel geprobeerd en ik ben al zo lang bezig met mijn persoonlijke groei proces maar het lukt me niet om los te komen van die hardnekkige patronen! Een patroon is een gebeurtenis, gedrag of een ervaring die zich steeds herhaalt. Dat zit diep ingebakken in je systeem en handelen.

Een patroon doorbreken lukt niet met één keer in de week therapie, erover nadenken, praten of er veel over te lezen.

Zoals een patroon bestaat, kun je het ook doorbreken. Een patroon kun je alleen doorbreken door het structureel, iedere dag opnieuw en door steeds weer te herhalen, anders te gaan DOEN. Dat is precies waarom ik Ontpop je Basis heb ontwikkeld èn waarom het zo goed werkt! Het heeft niet alleen voor mij persoonlijk gewerkt maar het werkt keer op keer opnieuw voor de deelnemers van het programma, getuige alle 5 sterren reviews. Wil jij stap-voor-stap de houvast en structuur om jouw patronen te doorbreken en rust en geborgenheid in jezelf te vinden? Dan nodig ik je van harte uit om deel te nemen aan Ontpop je Basis en vanaf nu eens te investeren in jezelf in plaats van anderen.

Kijk hier voor meer informatie, ontdek of het iets voor jou is met Ontpop je vrij voor maar €44,- of plan een vrijblijvende transformatiesessie.

Categorieën