magie-van-manifesteren
Liefde & verbinding
Fanny Willems
Liefde & verbinding
07/09/2024

Het geheim van geluk en een vervuld leven: Ontdek de magie van manifesteren!

07/09/2024

Als kind had ik een enorme rijke fantasie en een supersterke mindset, dat ‘als ik iets écht wilde, ik dat ook kon bereiken, krijgen of doen’. Het was niet de naïviteit van een 8-jarig meisje, maar ik voelde, nee, ik wíst dat het zo was. Hoe vaak ik wel niet heb gehoord of in mijn rapport heb gelezen dat ik altijd zat te dromen en naar buiten zat te staren! Als ik maar genoeg aandacht focuste op dat wat ik wilde en erover droomde, dan werd het ook werkelijkheid! Nu weet ik dat wat ik destijds puur intuïtief deed, manifesteren was, dat dromen niet iets is wat ‘verkeerd’ is, maar waar je vooral héél goed in moet worden en dat je inderdaad echt àlles kunt bereiken wat je maar kunt dromen! Denk je nu nog steeds: waar hééft ze het in godsnaam over? “Keep on dreaming!” Ik zal het uitleggen.

Luister het artikel hier als podcast:

  

of lees rustig verder...

Wat is Manifesteren?

Manifesteren is het proces waarbij je je gedachten, overtuigingen en intenties gebruikt om je gewenste werkelijkheid te creëren. Het idee is dat je door middel van je gedachten en gevoelens een energiefrequentie uitzendt die overeenkomt met wat je wilt bereiken. Deze energie trekt dan als een magneet de mensen, situaties en middelen aan die nodig zijn om je doelen te verwezenlijken.

Vergelijk het met een radio. Door af te stemmen op een bepaalde frequentie van het kanaal dat je wilt horen, kun je dat specifieke radiokanaal ontvangen en hoor je precies wat er op dat moment wordt uitgezonden. Dat alleen al is toch magisch? Precies zo werkt het ook met ervaringen die jij wilt beleven!

Het concept van manifesteren is geworteld in de wet van aantrekking, die stelt dat positieve of negatieve gedachten positieve of negatieve ervaringen in iemands leven kunnen brengen. Dit principe wordt vaak samengevat als "je trekt aan wat je denkt".

De kracht van gedachten en overtuigingen

Je gedachten en overtuigingen hebben een enorme invloed op je realiteit. Als je gelooft dat je iets kunt bereiken, ben je meer geneigd om acties te ondernemen die je dichter bij je doel brengen. Aan de andere kant, als je gelooft dat iets onmogelijk is, zul je waarschijnlijk niet eens proberen om het te bereiken.

Het is belangrijk om je bewust te worden van je innerlijke dialoog. Negatieve gedachten en overtuigingen kunnen als self-fulfilling prophecy’s werken, wat aansluit bij de wet van aanname, en je beperken in wat je kunt bereiken. Het veranderen van deze gedachten en overtuigingen is een cruciaal onderdeel van het manifestatieproces.

De wet van aanname - Neville Goddart

De wet van aanname sluit helemaal aan op de kracht van je gedachten en overtuigingen en is een filosofisch concept dat in de wereld is gebracht door Neville Goddard, een spirituele leraar, gedachteleider en auteur uit de vorige eeuw. Goddard stelt dat wat je aanneemt als waar, uiteindelijk je werkelijkheid zal worden. Je diepste overtuigingen en aannames zijn de sleutel tot het creëren van je realiteit. Je herkent vast wel je eigen voorbeelden van aannames en negatieve overtuigingen waarbij je daarna steeds weer de bevestiging kreeg van je eigen aanname. “Zie je wel, ik wist het!” Het lijkt alsof ons brein altijd op zoek is naar een negatieve bevestiging.


Verbeeldingskracht en visualisatie

Maar zoals je de wet van aanname op een negatieve manier kunt gebruiken, kun je hem ook op een positieve manier inzetten! Jouw verbeeldingskracht en dus jouw vermogen om te dagdromen en te visualiseren, is een gave en een goddelijke kracht die rechtstreeks verbonden is met het creëren van onze fysieke realiteit. Door bewust gebruik te maken van deze kracht, of zeg maar superpower, en je aannames te veranderen, kun je jouw gewenste realiteit manifesteren. Daarom geloofde Goddard niet in een externe God die gebeden beantwoordt, maar eerder dat jij zelf de schepper bent.

Zijn ideeën en boeken, zoals "De kracht van bewustzijn" en "Voelen is het geheim" uit 1939 tot 1961, hebben een blijvende invloed gehad op de huidige manifestatie praktijken en blijven mensen tot op de dag van vandaag inspireren om de kracht van hun gedachten en overtuigingen te benutten.

Mentale oefening: Het trainen van je mindset en brein

Ik was een jaar of 11 en stond voor de klas een spreekbeurt te geven. Maar ik vond het zó spannend! Iedereen keek me verwachtingsvol aan en ik stamelde alleen maar… totdat ik een complete black-out kreeg en me niets meer kon herinneren van wat ik had voorbereid!

Ik was letterlijk saved by the bell en ik mocht een week later een herkansing doen. Ik besloot een compleet nieuwe spreekbeurt voor te bereiden over een onderwerp dat ik destijds heel cool vond: tornado’s, naar aanleiding van de film ‘Twister’. Ik werkte niet alleen aan de inhoud van mijn spreekbeurt maar ook aan mijn mindset. Van tevoren oefende ik in gedachten hoe ik als een ware lerares voor de klas stond en iedereen super geboeid was!

Ik droeg een T-shirt van de film en tekende uitbundig de werking van de tornado op het whiteboard. Ten tijde van mijn spreekbeurt was ik totaal niet meer nerveus, deed ik het precies zoals ik het me had voorgesteld en haalde ik als cijfer een 9!

Het universum geeft je niet wat je wilt, het geeft je wie je 'bent'.

Dit was een persoonlijk voorbeeld van mentale oefening, wat een techniek is die veel wordt gebruikt door bijvoorbeeld topsporters of andere succesvolle of vastberaden mensen. Door het visualiseren en mentaal oefenen van je gedrag, je gevoel, je emoties en de reacties van de mensen eromheen, programmeer je je onderbewustzijn voor succes.

Het grappige is dat je brein geen onderscheid kent tussen of je iets visualiseert of dat je het in werkelijkheid meemaakt! Dus als je iets in gedachten vaak oefent, dan train je feitelijk je brein om het daadwerkelijk te doen.

reis naar zelfliefde

Het geheim van manifesteren uit ‘The Secret’

‘The Secret’, het boek en de film van Rhonda Byrne, dat overigens ook gebaseerd is op het werk van Neville Goddard, maakte de wet van aantrekking ineens heel populair bij een groot publiek.

Hoewel het de kracht van positief denken populair maakte, is de visie op manifesteren die het geeft wel erg simplistisch. Het wordt gebracht als de ultieme sleutel tot succes en geluk en suggereert dat alleen positieve gedachten voldoende zijn om alles te bereiken. Maar het negeert de praktische stappen, consistentie, emoties, externe omstandigheden en achtergrond.

Ik raakte er compleet door gefrustreerd en raakte teleurgesteld in mezelf. Ondanks ijverige inspanningen, positieve mindset en prachtige vision boards, bleef mijn droomleven uit! Later ontdekte ik pas welke belangrijke ingrediënten en stappen werden gemist in The Secret!

Verder focust het boek vooral op materiële zaken zoals dure huizen, luxe auto's en andere tastbare bezittingen. De rijkdom van geestelijke vervulling, diepgaande relaties en zinvolle levensdoelen worden nauwelijks belicht. Je kunt nog zo’n mooi en groot huis hebben of zoveel geld op je bankrekening hebben staan, maar dat maakt je niet gelukkig en vervuld!

Manifesteren gaat veel verder dan positief denken

Het is nodig om emotioneel ruimte te creëren en jouw energie frequentie, het signaal dat je uitzendt op te helderen om goed te kunnen manifesteren. Want zo goed als ik als kind was in manifesteren, zo moeilijk was het later, toen mijn energie frequentie vertroebeld was door heel veel angst, conditioneringen, trauma en omstandigheden die het mij wel heel erg lastig maakten om mijn dromen waar te maken.

Naast dat je moet kunnen voelen dat je het waard bent om jouw wensen te ontvangen, wil je ook dat je het duurzaam kunt behouden en het niet gelijk weer afstoot. Zoals je bijvoorbeeld vaak hoort van mensen die een loterij winnen en ineens miljonair zijn maar daar niet op voorbereid waren. Zij hadden mentaal en emotioneel geen ruimte gecreëerd om het te ontvangen en te laten groeien, waardoor het geld in no-time op was.

Je moet ruimte kunnen maken en houden voor jouw manifestatie, zodat je het oprecht kunt voelen alsof het al werkelijkheid is in het hier en nu. Zoals in het voorbeeld van de loterij, wil je van tevoren precies weten wat je met het geld gaat doen en hoe je het bedrag gaat investeren en vermenigvuldigen.

Je trekt aan wat je bent, niet wat je wil

Als je blijft wensen en hopen en probeert te manifesteren vanuit een diep geworteld gevoel van schaarste of gebrek, dan is dat laatste precies wat je aantrekt; nog meer bevestiging van het feit dat je jezelf niet waardevol genoeg vindt om je doelen te ontvangen. Iets waarvan je niet gelooft dat het mogelijk is kun je ook niet manifesteren. Je brein/ego zal dan jouw manifestatie proces blokkeren.

tune2soul-mentale reiniging 7 chakra healing

Succesvol manifesteren vraagt in de eerste plaats om helderheid, puurheid en oprechtheid in jezelf. Precies weten wat je wilt en waar jij voor staat, geduld en vertrouwen, daadkracht en veerkracht. Alles wat niet in lijn is met wie jij diep vanbinnen bent en met jouw verlangens, gedachten en emoties, vertroebelt en belemmert je vermogen om je dromen te realiseren. 

Mijn simpele manifestatie tool Tune2Soul en dan specifiek de 'Mentale Reiniging', helpt je om jezelf en je mind te reinigen van negatieve gedachten, energieën en emoties. Door deze Tune2Soul dagelijks te luisteren, omzeil je je bewuste brein en kun je op onderbewust niveau meer helderheid, positiviteit en vertrouwen voelen in jezelf. 

Voor 14,40 krijg je al toegang tot deze tool en kun je starten met jezelf te herprogrammeren!

Tip! In plaats van alleen te focussen op wat je mist en graat wilt manifesteren en wat je nog niet hebt, is het belangrijk een balans te vinden met dankbaarheid voelen voor wat je wèl hebt. Wees dankbaar voor de kleine stappen die je zet en vier je successen, hoe klein ze ook lijken!

Het belang van emoties

Een ander belangrijk ingrediënt voor succesvol manifesteren, wat vaak over het hoofd wordt gezien is gevoel en emoties.

Emotion = ‘energy in motion’, dus energie in beweging. Je emoties zijn als de brandstof voor je nieuwe, gewenste gedachten en overtuigingen. Hoe sterker je het kunt voelen, hoe krachtiger de energiefrequentie die je uitzendt en hoe groter jouw manifestatie kracht.

Manifestatie staat niet los van het feit dat je:

  • Moet weten en voelen wat je echt wilt vanuit je hart en ziel
  • Weten wat jou positieve energie geeft en hoe je dit kunt stimuleren
  • Je het jezelf moet gunnen om je wens te realiseren
  • Dankbaar mag zijn voor wat er wél is, in plaats van op wat er niet is
  • Erop kunnen vertrouwen en erin geloven dat het universum achter je staat

Ik weet hoe moeilijk het soms is, om ondanks ervaringen in het verleden, weer te kunnen loslaten en gelukkig en tevreden te zijn in het ‘hier en nu’ en om jezelf niet te laten leiden door situaties van buitenaf, angst en onzekerheid over de toekomst maar steeds weer terug in te tunen op jezelf, jouw gevoelens en jouw verlangens. 

Geïnspireerde actie nemen - contact met je intuïtie

Het kiezen van je eigen werkelijkheid en realiteit begint met het bewust worden van jezelf, je huidige gedachten, gewoonten en overtuigingen. Wanneer je je bewust bent van de negatieve gedachten en patronen die je tegenhouden, kun je ze vervangen door positieve, bekrachtigende gedachten. Het gaat niet alleen om anders denken en voelen; je moet ook daadwerkelijk actie ondernemen om je doelen te bereiken.

Ik blijf het herhalen, maar "als je doet wat je altijd deed, dan krijg je wat je altijd had." Wil je een ander resultaat, dan zal je iets anders moeten doen. In manifestatie termen noem je dit 'geïnspireerde actie nemen'. Dat betekent niet alleen het bewust omdenken van jouw gedachten maar ook het volgen van je intuïtie. Dus het volgen van je eerste ingeving of dat huppeltje van energie dat je voelt in je buik, als je iets wilt doen wat spannend en uit je comfortzone is en je niet laten neerpraten en weer terug in je patronen laten leiden door je ego. 

Wanneer je toch. vastloopt, betekent dat in de meeste gevallen dat jouw negatieve gedachten, overtuigingen en externe omstandigheden overheersen, waardoor je je energiefrequentie niet in lijn krijgt met jouw wensen. Het lukt je dan als het ware niet om af te stemmen op de juiste radiofrequentie; jouw wensen en verlangens. 

Wil je jezelf bevrijden, loslaten en enorme sprongen maken in je groei en welzijn, dan kan dat veel gemakkelijker dan je denkt met dagelijkse training over een periode van minimaal 21 dagen. Het is wetenschappelijk bewezen dat je brein zo lang consistente herhaling nodig heeft om nieuwe gewoontes aan te leren. Je hebt altijd de macht om je realiteit te veranderen, ondanks alles! Wil je meer weten over welk effect het onderdrukken van je emoties heeft op je relaties, lees dan 'Open de deuren naar geluk: Bevrijd je emoties en omarm je ware zelf!' of luister OntpopCast #68.

Voluit jezelf zijn als tweelingziel

Ben je een tweelingziel of twinflame? Dan is het extra belangrijk en onmisbaar om jezelf volledig te kennen en accepteren, inclusief je sterke en zwakke punten, je verlangens en angsten, je licht- en schaduwkanten.

Je tweelingziel dient om jou te helpen groeien en ontwikkelen tot je hoogste, meest pure en oprechte zelf. Om je ware zelf naar boven te brengen (te ontpoppen), word je gedwongen om je onbewuste patronen en blokkades onder ogen te zien. Je tweelingziel werkt daardoor als een katalysator voor jouw innerlijke groei en transformatie en helpt je om eenheid (union) te vinden in jezelf en, als dit zo is voorbestemd, ook bij elkaar. (divine union)

Deze reis van zelfontdekking en -acceptatie is niet altijd gemakkelijk. Het kan heel confronterend en pijnlijk zijn om je schaduwkanten aan te kijken. Maar met liefde, compassie en toewijding kan je jouw ware potentieel ontvouwen en de beste versie van jezelf te worden. Door jezelf volledig te accepteren, te vertrouwen en je open te stellen voor het universum, kan je een dieper niveau van verbinding, eenheid en spirituele vervulling bereiken. 

loving-planet

Loving Planet - reisgids naar zelfliefde

Ik weet hoe lastig het is om precies te weten wat je moet doen, gedisciplineerd te blijven en vol te houden. Jij hoeft niet opnieuw het wiel uit te vinden want ik kan je helpen. Het is mijn missie om een liefdevolle planeet te creëren, door mensen weer in verbinding te brengen met hun gevoel, intuïtie en de liefde in zichzelf, zodat zij duurzaam, puur en oprecht, gezond in relatie staan met anderen. Ik weet het, een grote missie, maar je moet ergens beginnen! Bij jezelf dus.

Omring jezelf met positieve mensen, energie en gedachten

Ik ging je voor en heb al mijn ervaringen en levenslessen gecombineerd in mijn, volgens de vele deelnemers levensveranderende 6-weken programma, waarmee je thuiskomt bij jezelf. Zo zendt je voortaan een heldere, liefdevolle frequentie uit van wie jij bent, zodat je precies ontvangt wat past en bestemd is voor jou, in de vorm van gelijkgestemde mensen, ervaringen, situaties en liefde.

Wil je helpen in plaats van een Lonely Planet een Loving Planet te maken? Trakteer jezelf dan deze zomer op een reis naar jouw ware zelfliefde en ontvang precies wat je nodig hebt om jouw nieuwe, zelfverzekerde ‘ik’ te belichamen en voluit jezelf en gelukkig te zijn!

Start met de Tune2Soul Mentale Reiniging, plan vrijblijvend een kennismaking of kijk bij mijn 6-weken programma en ontdek hoe mooi jouw reis kan zijn! Volg mij op Instagram en abonneer je op mijn YouTube kanaal of schrijf je in als Ontpop Insider om nog veel meer tips en inspiratie te ontvangen die ik nergens anders deel. 

Liefs Fanny

Categorieën