voorbeeld leven voor je kinderen
Kiezen voor jezelf
Fanny Willems
Kiezen voor jezelf
05/02/2023

Het voorbeeld voor je kinderen

05/02/2023

Ben jij een people pleaser? Dan is het extra lastig om toe te geven aan de noodzaak van jouw eigen persoonlijke ontwikkeling en groei om te herstellen van jouw ongezonde relatie (patroon). Het is een enorme valkuil om je compleet te storten op je kinderen.

‘Als zij maar gelukkig zijn’

Je wilt je kinderen tenslotte zo veel mogelijk beschermen voor emotionele schade en de pijn voorkomen, wanneer zij in een vergelijkbare relatie terechtkomen met alle bijbehorende struggles en wellicht ook wel een echtscheiding. Misschien heb je ook weleens gehoord, dat er een grotere kans is, dat kinderen van gescheiden ouders op latere leeftijd zelf ook gaan scheiden.

Wat jij kan doen om jouw kinderen te helpen

Ik denk dat de meeste scheidingen ontstaan door een gebrekkige emotionele ontwikkeling in de kindertijd. Dat komt vooral door de manier waarop kinderen leren. Wanneer je beter inzicht hebt, in hoe kinderen leren en vooral wat jouw eigen rol en invloed is op hun geluk en ontwikkeling geeft dat een enorm bevrijdend gevoel, valt er een zware last van je schouders en voel je weer de kracht vanuit jezelf om het allemaal aan te kunnen. Dit artikel gaat over de valkuilen van een goede intuïtie en waarom het weer in contact komen met jezelf en jouw gevoel, cruciaal is voor de emotionele ontwikkeling van je kinderen.

Wil je dit artikel verder lezen?

Dit is een preview van het artikel dat ik schreef voor het tweede Zorgzaam Scheiden Magazine, dat vol staat met verhalen van voor, tijdens en na een echtscheiding.

Hier kun je het magazine bestellen

Door het ZS Magazine te bestellen lever je gelijk. een bijdrage aan onze Zorgzaam Kids Foundation. Daarmee worden onder andere voor kinderen een bijzonder curator of kindercoach, bekostigd en activiteiten die speciaal voor kinderen van gescheiden ouders worden georganiseerd.

Categorieën