In welk level naar ware liefde zit jij?
14 februari 2019 
2 min. leestijd

In welk level naar ware liefde zit jij?

Ware liefde, wie wil dat nou niet? Wanneer je in een relatie zit, dan wil je graag dat de liefde blijft stromen. Dat je liefdevolle aandacht krijgt en er van je gehouden wordt. Veiligheid en geborgenheid voelen in je relatie. Een relatie waarbij je het beste in elkaar naar boven brengt. Waarbij ruimte is voor jezelf en ruimte voor elkaar. Een relatie waarbij je samen groeit, elkaar inspireert, prikkelt en elkaar scherp houdt, waardoor je steeds meer verdieping in de verbinding krijgt.

Gescheiden of single

Als je gescheiden of single bent, dan ben je waarschijnlijk op zoek naar iemand waarmee je dit kunt ervaren. Mensen zijn gewired om verbinding te maken met anderen. De datingsites liegen er niet om. Er zijn volgens het CBS zo'n drie miljoen singles in Nederland waarvan in de leeftijdscategorie 40-50 jaar ongeveer 450.000 tot 500.000 hetere mannen en 400.000 tot 450.000 vrouwen. Naarstig wordt er gezocht naar de liefde. Alleen, is de liefde wel buiten jezelf te vinden?

Verbinden met een ander vanuit verbinding met jezelf

Blijven zoeken buiten jezelf werkt niet, daar ben ik van overtuigd. Wanneer je nog onopgeloste wrok hebt uit je vorige relatie en je stapt in een volgende relatie, dan neem je dat mee. Je blijft het tegenkomen, totdat je het geheeld hebt en het uit je systeem is. Pas wanneer je deze ruimte hebt gemaakt kun je authentiek verbinden met de ander vanuit jezelf. Ik heb ontdekt dat je de weg naar ware liefde in drie levels kunt bereiken.

In welk van deze drie levels naar ware liefde zit jij?

Neem jezelf serieus - Stop met jezelf weg te cijferen en anderen belangrijker te maken dan jezelf. De enige die jou gelukkig kan maken en je leven ten positieve kan veranderen, dat ben jij zelf. Het hoort niet zo te zijn dat jij je iedere dag beroerd voelt met het gevoel dat je het leven niet in de hand hebt. Echt niet!‍

Maak ruimte - Ruim op wat niet meer bij je past en maak ruimte voor alles wat jou blij maakt. Laat oude wrok los, woede, trauma’s, schuld, eigenlijk alles wat (nog) zorgt voor negatieve energie in jouw leven. Ruim je kast op, je huis en misschien wel vriendschappen of relaties die jou te veel energie kosten en te weinig opleveren. Maak weer ruimte voor jou. Ontdek opnieuw wat jij leuk vindt en waar jij van houdt.

‍Hou van jezelf - Hou van jezelf zoals je zou willen dat iemand anders van jou houdt. Zorg dat je bijna verliefd wordt op jezelf. Wanneer je van jezelf houdt, dan trek je vanzelf de mensen om je heen aan die dat ook doen en die jou respecteren en goed behandelen. Wordt een kei in van jezelf houden totdat je op het punt komt dat je voelt dat je niemand anders 'nodig' hebt om jezelf ‘het waard’ te voelen.Blijf investeren in jezelf, net als in een echte relatie, het gaat niet vanzelf. Doe wat jij leuk vind en waar jij van houdt. Hoe meer geduld je hebt hoe beter het wordt. Ik weet het zeker!

Wil jij leren hoe je meer van jezelf kunt houden? Download dan mijn gratis e-book Ontpop je Zelfliefde en leer in 5 stappen hoe je meer zelf compassie krijgt. 

Over de schrijver
Hé, ik ben Fanny, oprichter en eigenaar van Ontpop en moeder van drie dochters. Na mijn scheiding en vond ik de liefde voor mezelf terug en daarmee ook mijn nieuwe partner plus bonusdochter. Door mijn eigen ervaring help ik met Ontpop mensen die zichzelf wegcijferen of kwijtraken in de liefde en in relaties, sneller hun patronen te doorbreken en stevig, onafhankelijk en voluit zichzelf te zijn. Oprecht en puur je eigen hart volgen, zorgt voor helderheid en openheid in relaties en daardoor voor ware liefde en de echte verbinding waar volgens mij iedereen behoefte aan heeft. Iedere dag opnieuw, kom ik weer dichter bij mezelf, ervaar ik het effect daarvan in mijn omgeving en voel ik me vrij om voluit mezelf te zijn. Mijn leven en relaties zijn eindelijk in flow en rust, waar ik eerder altijd weerstand en onrust ervaarde. Uit vele onderzoeken blijkt, dat 'verbinding' en 'eigen regie'/ 'onafhankelijkheid' de grootste factoren zijn voor het ervaren van geluk. Dan weet je hoe belangrijk het is, dat dit stuk in jouw leven goed zit!