Geven en ontvangen
Kiezen voor jezelf
Fanny Willems
Kiezen voor jezelf
04/08/2020

Ben jij goed in ontvangen?

04/08/2020

Vroeger had ik altijd de sterke overtuiging dat ik alles wat ik ècht wilde ook ècht kon krijgen. Bijna altijd werd ik daar dan ook in bevestigd. Als je het maar genoeg wilt, dan komt het ook. Een heerlijke overtuiging is dat! Je kunt dan alles heel open beleven en staat volledig open om te ontvangen. Dus bij mij werkte dat vroeger daarom ook heel goed!

Wet van de aantrekkingskracht

In tegenstelling tot vroeger ben ik me nu heel bewust van de ‘wet van aantrekkingskracht’. Met manifesteren en visualiseren. Bij tijd en wijle lukt dat heel goed! Dan kan ik bijvoorbeeld in de douche precies visualiseren hoe het voelt als ik datgene al heb bereikt wat ik graag wil. En dan gebeurt het vaak ook sneller dan verwacht. Maar hoe komt het nou dat het de ene keer wel lukt en de andere keer niet?

Wat je uitzendt, krijg je terug

De wet van de aantrekkingskracht werkt vanuit geven en ontvangen. En wat je uitzendt, dat krijg je ook terug. Zoals je weet dat, wanneer je iets op de grond laat vallen, dat het ook echt op de grond terecht komt. Zo werkt dat ook met geven en nemen in de wet van aantrekkingskracht.

Geven is makkelijk

Ik ben een echte gever… maar ik ontdekte dat ik een hele slechte ontvanger ben. Wanneer iemand mij iets geeft, dan voel ik me bezwaard en ongemakkelijk. Dan schieten er gelijk allerlei gedachten door mijn hoofd met wat ik terug kan doen voor die persoon. Energetisch stoot je de ‘gift’ dan eigenlijk af. En dat is voor de persoon die het belangenloos geeft helemaal niet leuk! Zelf vind ik het ook fijn om mensen blij te maken en te zien dat datgene wat ik geef ook wordt ontvangen. Dat is het leuke van geven.


Love does not take away from one to give to another


Bescherming

Waar je als kind zo open staat om te ontvangen, doe je gaandeweg in je leven ervaringen op die ervoor kunnen zorgen dat je je langzaam maar zeker steeds meer afsluit. Door negatieve ervaringen wil je jezelf in bescherming nemen en daarom sluit je je af van de realiteit. Dat gebeurt onbewust. Maar daardoor sluit je jezelf dus ook af om te ontvangen.

Ontvangen is accepteren

We kunnen alles krijgen wat we mentaal kunnen accepteren maar dan moet je het eerst mentaal accepteren. In de eerste plaats kunnen voelen dat je het waard bent om het te ontvangen. En daarbij moet je erop leren vertrouwen en ook verwachten dat datgene wat je geeft, ook bij je terug komt. In drievoud wordt vaak gezegd! Een groot deel van het leren ontvangen is denken aan ‘het goede’ dat je zeker wel wilt, in plaats van in je hoofd allemaal redenen bedenken waarom je het niet zou kunnen aannemen.

Circle of life

Denk aan ‘The circle of life’. Geven en ontvangen moeten in balans zijn. Als je geeft maar niet verwacht ook terug te ontvangen, dan blokkeer je de stroom. En dan bedoel ik niet dat je verwacht van dezelfde persoon iets terug te ontvangen. Meer dat je leert denken vanuit overvloed. Het gaat niet alleen om cadeaus, geld, spullen en eten. De wereld en het universum is gul! Denk aan complimenten, liefde, vriendelijkheid, de zon die schijnt, de krokussen die gaan bloeien. Alles is er in overvloed, als jij maar bereid bent om het ook op die manier te ontvangen.

Relaties

Ook in relaties is het belangrijk dat je (belangenloos) kunt geven en nemen. Wanneer je je partner heel veel aandacht en liefde geeft in de hoop om dat ook terug te ontvangen, dan geef je niet belangenloos. Lees hierover meer in mijn artikel over codependency. Wanneer de één in een relatie heel goed is in geven en de ander vooral heel goed in ontvangen, dan raak je uit balans. Dan ontstaat er vaak een patroon waarbij de vrouw (of man) zichzelf wegcijfert. Soms is dat in een relatie tijdelijk nodig of effectief maar wanneer je dat lang blijft doen, dan wordt het destructief en ongezond.

Ben jij goed in geven en ontvangen of blokkeer jij de stroom?

Een goede balans in geven en ontvangen heeft effect op jouw geluk, de liefde, je gezondheid, je succes, noem maar op! Het begint allemaal bij jou. Stop met jezelf wegcijferen! Neem nu de eerste stap en plan een afspraak voor een persoonlijk gesprek.

Ontpop Insider worden?

Het abonnement op een hogere frequentie, positiviteit, empowerment en veel (h)erkenning en verbinding om je te helpen, jouw commitment vast te houden en blijvende verandering te bereiken van binnenuit.

* Probeer het 7 dagen gratis en ontdek of het iets voor jou is! *Categorieën