Houd van jezelf
Fanny Willems
04/15/2020

Liefde begint bij jezelf

04/15/2020

Mensen zouden in deze drukke tijd veel meer aandacht moeten besteden aan hun eigen mentale gezondheid. Zelfkennis en inzicht, acceptatie en waardering voor jezelf en vanuit deze gezonde mentale toestand relaties aangaan èn onderhouden. Daar ligt de sleutel voor meer liefde en verbinding over de hele wereld.


Wat als mannen en vrouwen nou eens meer moeite zouden doen elkaar te begrijpen en respecteren, in plaats van te blijven hangen in wederzijds onbegrip?


Ongeveer 40% van de huwelijken eindigt in een echtscheiding op dit moment, terwijl het aantal singles (en dan met name hoog opgeleide singles) groeit tot naar verwachting 3 miljoen in 2025!

Wat ik ook interessant vond om te lezen, is dat huwelijken tussen twee mannen het minst snel leiden tot een scheiding en vlak daarna de huwelijken tussen man-vrouw. Maar dat de huwelijken tussen twee vrouwen veruit het vaakst leiden tot een scheiding. Hoe zou dat komen? Ik heb me erin verdiept en ben tot de volgende conclusie gekomen.

Scheidingen

In 70% van de gevallen (bij een man-vrouw relatie) neemt de vrouw het initiatief om te scheiden. Waar komt dat vandaan?

  • Vaak neemt de vrouw, ondanks dat zij ook een baan heeft, meer zorgtaken op zich dan de man. Dat geeft op den duur een gevoel van uitbuiting of het gevoel dat de relatie hen belemmert in hun groei.
  • Voor een man is zijn werk vaak belangrijker dan dat van zijn vrouw. Wanneer de vrouw zakelijk succesvoller is dan de man, blijkt dat een man dat soms moeilijk kan verdragen.
  • Vrouwen investeren emotioneel gezien vaak meer energie in de relatie. Terwijl mannen van huis uit niet goed hebben meegekregen emoties te verwerken of communiceren.
  • Mannen vertrouwen vaak alleen op hun vrouw als emotionele steun, terwijl vrouwen meer delen met andere vrouwen, vriendinnen, familie enz.

Zo hebben mannen in een man-vrouw relatie meer te verliezen dan vrouwen. Hoewel vrouwen er financieel slechter uit komen dan mannen met 29% minder koopkracht dan mannen na een scheiding. Dat komt omdat de inkomens van mannen nog steeds hoger liggen dan die van vrouwen en omdat een vrouw vaker een achterstand heeft opgelopen door meer zorg voor de kinderen, zwangerschappen enz.

Verschillen man en vrouw

Mannen en vrouwen zitten anders in elkaar. En het is precies de frustratie van de verschillen die in een relatie uitgelicht worden, wanneer het moeilijk wordt. Daarom is het belangrijk om elkaars taal te spreken en juist ook de verschillen te respecteren. We zijn niet voor niets verschillend. Dus laat een man zich vooral gewaardeerd ‘man’ voelen ineen relatie en laat een vrouw zich gewaardeerd ‘vrouw’ voelen.

Het gaat om de wil te kijken naar jezelf

In een relatie met een partner van het zelfde geslacht zal er in de basis misschien wat meer wederzijds begrip zijn. Maar….


Er moet wel de wil èn het vermogen zijn om naar jezelf te kijken en je bewust te worden van je eigen gedrag en het effect daarvan op de ander.


Ongezonde / destructieve relatie

Als dat er niet is, dan heeft de relatie geen kans (meer) van slagen of gaat het onherroepelijk ten koste van de andere partner die dan nog maar twee opties heeft:

De relatie in stand houden door eigen behoeften en belangen aan de kant te schuiven. De relatie wordt dan ongezond, ongelijkwaardig en uiteindelijk destructief, omdat hij/zij er toch alles aan zal doen de liefde en waardering te krijgen die hij of zij in de basis nodig heeft. Verbinding is een eerste levensbehoefte!

  1. De relatie verbreken en de eigen behoeften weer op de eerste plaats zetten.
  2. Dit soort relaties eindigen helaas vaker in een vechtscheiding of een conflictscheiding. Dat is in 10-15%van alle scheidingen het geval.

Emotionele verbinding

Vrouwen zijn over het algemeen emotioneler aangelegd dan mannen en ervaren dus ook sneller onvrede over de emotionele verbinding in een relatie. Zonder emotionele verbinding ontbreekt de veilige, stevige basis in een relatie. Het vertrouwen dat de ander er altijd voor je zal zijn als jij het nodig hebt en andersom. En het vertrouwen en de wetenschap dat je altijd met elkaar kunt praten over je emoties en behoeften. Dat de ander zijn of haar best doet om je te begrijpen en je daarin ook bevestigt en erkent.

Liefdestaal

Vind jij het erg fijn om waardering te horen, terwijl je partner zijn of haar liefde voor jou uitdrukt door dingen voor je te doen? Dan spreken jullie een andere ‘liefdestaal’, wat vaak leidt tot onbegrip en frustratie. Maar wanneer je leert, dat jouw partner zich gewaardeerd voelt door complimentjes, lieve woorden of bevestiging, dan kun je daar rekening mee houden en dat vaker toepassen. En andersom kun je vaker iets praktisch voor de ander doen, waardoor hij of zij zich gewaardeerd voelt.

Liefde is een werkwoord

Dat klinkt helemaal niet sexy maar het is een feit. Het is super belangrijk om elkaars taal teleren spreken en te leren begrijpen. Wederzijds begrip en erkenning zijn de basis voor verbinding. Ik denk dat als beide partners blijven werken aan zichzelf en oprecht moeite doen, elkaars taal te leren spreken, dit zou zorgen voor minder scheidingen en meer oprechte, goede relaties.

Heb je in een relatie en mis je verbinding?

Kijk dan naar jezelf, ontdek wat jij nodig hebt en waar jij behoefte aan hebt en communiceer daarover met je partner. Als jij niet jouw wensen en grenzen aangeeft, dan kan hij er ook niet naar luisteren. Is jouw partner bereid en in staat om tegemoet te komen aan jouw wensen en behoeften en jouw grenzen te respecteren? Dan kun je er samen uit komen door beter en meer te communiceren. Maak tijd voor elkaar om zonder afleiding oprecht en zonder oordeel naar elkaar te luisteren.

Ben je single en wil je heel graag een relatie?

Werk dan eerst aan de relatie met jezelf. Leer jezelf kennen van binnen en buiten en ontdek wat jij belangrijk vind en waar jij voor staat. En als je vervolgens gaat daten, is dàt ook wat je van begin af aan kunt communiceren. Als jij je meteen gaat aanpassen en doet wat je denkt dat de ander van jou zou willen, dan ben je vanaf dag één jouw grenzen aan het verleggen en is de relatie gedoemd om te mislukken. Jij bent zoals je bent en als je dát overbrengt, dan ziet de ander jou oprecht voor wie jij bent. En dàt is de basis voor een oprechte en goede relatie.


Ik wil zorgen voor meer verbinding, begrip en liefde in deze wereld.


Dat is idealistisch, dat klopt! En natuurlijk kan ik niet in mijn eentje de wereld veranderen. Maar het begint bij jezelf. Ik heb jarenlange ervaring in het teveel focussen op anderen, zonder dat ik tijd en ruimte nam om mezelf te leren kennen en te waarderen. Het heeft me heel veel pijn en moeite gekost om het weer om te draaien en weer te gaan leven vanuit mezelf, wie ik ben en wat ik nodig heb.

Maar omdat ik dit pad al heb bewandeld, weet ik precies wat ervoor nodig is om dat te ontdekken. Met het ‘Ontpop jouw nieuwe basis’ programma, leer ik vrouwen en nu ook mannen die zichzelf teveel wegcijferen en moeite hebben met relaties, in zes weken tijd, hoe zij vol zelfvertrouwen weer stevig op zichzelf kunnen staan. Onafhankelijk van anderen. Zodat zij vanuit zelfliefde en eigenwaarde kunnen verbinden met anderen.

En het leuke is dat je met het programma niet alleen alles leert over jezelf maar ook hoe je jouw gevoel en behoeften beter en op een positieve, opbouwende manier kunt communiceren met de ander! En dat alles binnen een fijne community met een groepje vrouwen of mannen die jou precies begrijpen omdat zij het zelf herkennen.

Wil jij ook leren hoe je weer kunt leven vanuit jezelf, zodat je beter kunt verbinden met anderen?

Plan dan meteen en afspraak in voor een vrijblijvende transformatiesessie. Dan weet je binnen een half uur wat het effect voor jou is. En mocht je nog twijfelen, lees dan hier de reviews van degenen die je voor gingen! Ik werk alleen met mensen die ècht gecommitteerd zijn. Anders heeft het geen zin en dan worden jij en ik niet er beter van. Ik geloof in soort zoekt soort. Dus als jij een huppeltje in je buik of expansie voelt als je eraan denkt wat er gebeurt als je meedoet, dan is dit jouw kans! Stop dan nu met twijfelen en grijp je kans. Echte liefde begint bij jezelf. Of wordt nu 7 dagen gratis lid van mijn Ontpop Membership om te kijken of dit iets voor jou is! 


Categorieën