Niet najagen maar aantrekken. Hoe doe je dat?
4 min. leestijd

Niet najagen maar aantrekken. Hoe doe je dat?

De manier waarop je in het leven staat heeft enorm veel invloed op jouw relaties. Je mindset, het bewustzijn over jezelf en jouw eigen energie is de sleutel tot het hebben en vinden van jouw grote liefde en het hebben van fijne, gelijkwaardige relaties.

Zoeken buiten jezelf

We zijn vaak zó bezig met het zoeken buiten onszelf:

Zoek je een relatie? Dan kijk je overal rond en zit je op elke dating site in de hoop die ene man te vinden die jou ook ‘liked’ en dus aantrekkelijk vind, zodat je na een geslaagde eerste date kunt gaan ontdekken of jullie echt bij elkaar passen.

Zoek je een nieuwe baan? Dan struin je alle vacature sites af om te kijken waar jij in past. Welke vacature aansluit op jouw opgebouwde kennis en bij welk bedrijf jij zou passen.

Heb je een grote droom? Dan blijft het meestal bij dromen. Want ja, dat kan toch nooit werkelijkheid worden. Dus het blijft bij hopen, dromen en wensen maar je neemt geen stappen om je dromen werkelijkheid te maken.

Proberen 'in te passen'

Op deze manier zijn we op alle mogelijke manieren aan het proberen ‘in te passen’ in een situatie of bij een persoon zoals deze ons gepresenteerd worden. Heb je daar al eens bij stilgestaan? Wanneer je eenmaal aan het daten bent, dan wil je heel graag leuk gevonden worden. Je wilt graag dat hij jou begrijpt en aanvoelt. Dat hij precies weet wat jij nodig hebt en jou alle liefde en aandacht geeft die jij wenst. Dus jij doet er alles aan om te doen wat jij denkt dat hij leuk vind en van jou verwacht. Je trekt de kleding aan wat hij mooi vind, je doet wat hij leuk vind en je past je aan. Wanneer hij meer ruimte nodig heeft, doe je niet moeilijk en je geeft hem alle ruimte die hij nodig heeft.

Heel veel moeite doen

Maar ondertussen wringt er iets. Want het voelt alsof je iets najaagt wat voor jou niet haalbaar is. Diep vanbinnen weet je dat jij eigenlijk iets anders nodig hebt dan wat je nu ontvangt. Je weet dat je jezelf zodanig aanpast, dat je jezelf niet durft te laten gaan. Niet volledig jezelf durft te zijn. Je zou meer liefde, aandacht en genegenheid van hem willen ontvangen, dan hij jou op dit moment kan geven. Meer samen. Meerverbinding. Meer gelijkwaardigheid. Je werkt heel hard aan jullie relatie maar het kost zoveel moeite. Is dat wel normaal?


Wie goed doet, goed ontmoet.


Najagen zuigt je leeg

Je kent het eeuwenoude principe en weet dat het zo werkt. Maar waarom werkt dit niet voor jou? Dit heeft alles te maken met energie. Het najagen en ‘gaan’ voor wat jij wilt lijkt iets heel krachtigs. Maar het is eigenlijk ‘ontkrachtend’. Het trekt je naar een lagere frequentie, het trekt je helemaal leeg. Najagen is achtervolgen, ergens achteraan lopen en het is bedekt met een laagje wanhoop. Je verbind jouw waarde aan wat je najaagt en als je niet krijgt wat je zo graag wilt, dan wordt je bevestigd in de steeds terugkerende teleurstellende situaties en denk je uiteindelijk dat jij minder waard bent.

Je bent een omgedraaide magneet

Je geeft dat of wie je achtervolgt de macht en legt de regie en jouw geluk in handen van anderen of maakt het afhankelijk van een situatie. Door iets na te jagen verlies je je gevoel van ‘zelf’, je eigenwaarde en je zelfvertrouwen. En wanneer je je gevoel van zelf, jouw ‘eigen staat van zijn ’kwijtraakt, dan raak je van je eigen pad af, raak je oververmoeid, onvervuld en leef je niet jouw potentieel. In deze staat ben je letterlijk en figuurlijk ‘niet aantrekkelijk’. Je wordt een soort omgedraaide magneet.

Jouw en mindset en de acties die je neemt

Met niet najagen bedoel ik niet dat je moet stilzitten en niets meer doet. Het betekent niet dat je niet ambitieus kunt zijn of jouw dromen werkelijkheid kunt maken. Het gaat om je mentaliteit, jouw intentie, je energie en een staat van zijn van waaruit jij aantrekkelijk bent en kunt aantrekken wat jij zo graag wilt.

Aantrekkingskracht

Aantrekken is een hele krachtige staat. Je focust op het verbeteren in plaats van het ‘willen’. Je ruilt wie je bent niet in voor wat je wilt. Je bent niet op zoek naar goedkeuring en validatie van buitenaf. Je werkt aan jouw eigenzelfbewustzijn en je verbetert waar verbetering nodig is door in actie te komen en niet meer te blijven klagen en in de slachtofferrol te blijven hangen. Je wilt los komen van alles wat er in het verleden gebeurd is. Los komen van wie jij denkt te moeten zijn voor de buitenwereld.

Focus op jezelf

In plaats van dat je de focus buiten jezelf legt, bij wat jou voorgeschoteld wordt, wat anderen denken of wat jij denkt dat anderen denken…in plaats daarvan leg je de focus op jezelf. Door deze staat van zijn, deze mindset, verhoog je jouw energie, leef je op een hogere frequentie en trek je aan wie en wat de bedoeling was voor jou om aan te trekken. Je verlegt jouw energie van het eindeloos najagen van ogenschijnlijk onhaalbare wensen en doelen, naar jezelf en zorgt dat je de beste versie wordt van jezelf.


Why fit in when you were born to stand out?


Vanuit deze staat van zijn. Vanuit jezelf, wie jij bent, wat jij wilt en wat jij nodig hebt, ben jij gewoon jezelf. Dat is toch wie jij wilt zijn? In een relatie, op je werk, bij jouw vrienden, waar dan ook. Je wilt gewoon jezelf zijn, precies zoals je bent. Dus waarom zou je proberen ‘in te passen’? Ben jezelf, focus op jezelf, verbeter jezelf en vul niet de gedachten in van anderen. Communiceer jouw grenzen en laat anderen weten wat jij belangrijk vind, waar jij voor staat en wat jij nodig hebt.

Zo word jij woest aantrekkelijk!

Zo word jij super aantrekkelijk, precies om wie je bent en werk jij actief maar relatief moeiteloos aan het verwezenlijken van jouw dromen en jouw geluk. Heb je hulp nodig? Met de training 'Ontpop jouw nieuwe basis' werk je met een groepje vrouwen zes weken samen om die magneet om te draaien. Bouwen aan meer zelfvertrouwen, eigenwaarde en een stevige basis om de regie weer in eigen handen te nemen en de magneet om te draaien. De training geeft je alle houvast, steun, tips en inzichten om iedere dag structureel bezig te zijn met jezelf. De focus op jezelf. En heel snel, kun je dan merken dat er een verandering ontstaat in jezelf en jouw omgeving.

"Ik had niet gedacht dat het kon, dat het op zo’n korte termijn al zo’n positieve uitwerking kan hebben, door de focus te verplaatsen. Ik voel me veel rustiger, meer in balans. En dat al na twee weken in de training! Ik ben zo blij dat ik hieraan begonnen ben. Bedankt!"

"Het voelde eerst als een enorme rollercoaster. Er kwam vanalles los wat ik eerder altijd wilde wegstoppen maar dat is blijkbaar even nodig. Nu mag het er zijn en geef ik het de ruimte. En wat een rust ontstaat er nu! Wat een heerlijk gevoel!"

Wil jij dat ook? Plan dan hier een afspraak voor vrijblijvende transformatiesessie!