niet najagen maar aantrekken van liefde
Codependency
Fanny Willems
Codependency
01/12/2022

Niet najagen maar aantrekken. Hoe doe je dat?

01/12/2022

Ben je op zoek naar meer vreugde, overvloed en vervulling in je leven? Het begint allemaal met je mindset. De manier waarop je in het leven staat, bepaalt namelijk in grote mate de kwaliteit van je relaties en je algemene welzijn. Vaak ben je alleen zo gefocust op het zoeken buiten jezelf dat je voorbijgaat aan de kracht van je eigen gedachten en energie. In plaats van te vertrouwen op je eigen innerlijke kracht, probeer je jezelf dan voortdurend aan te passen aan externe omstandigheden en verwachtingen. Tijd voor een andere benadering! Wat als je in plaats van jouw eigen geluk afhankelijk te maken van anderen en externe factoren, je mindset zou kunt verschuiven van een staat van zijn waarin jij in oorsprong al voelt dat je goed bent zoals je bent, ongeacht externe factoren en dat je vol vertrouwen in het leven staat? De manier waarop je in het leven staat heeft enorm veel invloed op jouw relaties. Je mindset, het bewustzijn over jezelf en jouw eigen energie is de sleutel tot het hebben en vinden van jouw grote liefde en het ontwikkelen van fijne, gelijkwaardige relaties.

Luister het artikel hier als podcast:

 

Of lees rustig verder!

Zoeken buiten jezelf

Wanneer je in de kern niet genoeg op jezelf vertrouwt en je jouw eigenwaarde laat afhangen van externe bevestiging of goedkeuring, dan loop je tegen uitdagingen aan op verschillende terreinen van je leven.

Zoek je een relatie? Dan verken je elke datingsite of app, hopend die ene persoon te vinden die jou ook interessant vindt. In plaats van jezelf af te vragen of een potentiële partner echt bij jou past, ben je meer bezig met hoe je overkomt op anderen en of je wel genoeg 'geliked' wordt en als dat niet het geval is bevestig je jouw eigen negatieve gedachten.

Zoek je een nieuwe baan? Je speurt dan elke vacature site af, je ogen gericht op de lijst met eisen, terwijl je jezelf voortdurend vergelijkt met de vereisten. Elke keer dat je niet helemaal aan de beschrijving voldoet, demp je je eigen enthousiasme en kansen en praat je jezelf omlaag.

Heb je een grote droom? Dan blijf je hangen in 'het dromen' en fantaseren, ervan overtuigd dat jouw doelen te hoog gegrepen zijn. In plaats van actie te ondernemen om stapje voor stapje jouw dromen werkelijkheid te maken, blijf je steken in een cyclus van wensen en hopen, zonder concrete stappen te zetten. 

Hopen staat gelijk aan denken vanuit schaarste. Het gaat erom dat je consistent en bewust kleine stapjes blijft zetten richting jouw droom of doel. 

Proberen 'in te passen'

Op deze manier zijn we op alle mogelijke manieren aan het proberen ‘in te passen’ in een situatie of bij een persoon zoals deze ons gepresenteerd worden. Heb je daar al eens bij stilgestaan? Wanneer je eenmaal aan het daten bent, dan wil je heel graag leuk gevonden worden. Als je een partner hebt, dan wil je graag dat hij jou begrijpt en aanvoelt. Dat hij precies weet wat jij nodig hebt en jou alle liefde en aandacht geeft die jij wenst. Dus jij doet er alles aan om te doen wat jij denkt dat hij leuk vind en van jou verwacht. Je trekt de kleding aan die hij mooi vind, je doet wat hij leuk vind en je past je aan. Wanneer hij meer ruimte nodig heeft, doe je niet moeilijk en je geeft hem alle ruimte die hij nodig heeft. Je bent dan voortdurend bezig met jezelf aan te passen aan de behoeften van anderen als tactiek om zelf die liefde en aandacht op een gelijkwaardige manier terug te ontvangen. Via een omweg. Alsof jij in de basis niet goed genoeg bent en jouw wensen en behoeften minder belangrijk zijn dan die van de ander. 

Het patroon van jezelf wegcijferen

Maar ondertussen wringt er iets. Want het voelt alsof je iets najaagt wat voor jou niet haalbaar is. Diep vanbinnen weet je dat jij eigenlijk iets anders nodig hebt dan wat je nu ontvangt. Je weet dat je jezelf zodanig aanpast, dat je jezelf niet durft te laten gaan. Niet volledig jezelf durft te zijn. Je zou meer liefde, aandacht en genegenheid van hem willen ontvangen, dan de ander jou op dit moment kan geven. Meer samen. Meer verbinding. Meer gelijkwaardigheid. Je werkt heel hard aan jullie relatie maar het kost zoveel moeite. Is dat wel normaal? Hoe minder jij jezelf kunt zijn in een relatie en ook jouw wensen en behoeften waardeert en communiceert, hoe meer onduidelijkheid en conflict er ontstaat. Hoe meer ruis op de verbinding. Hoe kun je verwachten van een ander om jou helemaal 'te zien' en 'te horen' zoals je bent, wanneer jij jezelf niet laat zien en horen? 

Als je gewend bent of misschien zelfs niet beter weet dan jezelf weg te cijferen, dan voelt het heel ongemakkelijk en oncomfortabel om jouw eigen wensen en behoeften ineens uit te gaan spreken en duidelijk te maken. Puur omdat je dit deed eerder juist niet deed uit angst voor conflict, afwijzing en in de steek gelaten te worden. Dit voelt tegennatuurlijk maar zo doorbreek je patronen! Het Ontpop Membership werkt heel fijn om je te helpen in zo'n proces als steun en achtervang, om feedback te krijgen en door te zetten, zodat je echt kunt losbreken van dit patroon en jezelf nieuwe gewoonten aanleert, om voortaan vanuit vertrouwen puur en oprecht jezelf te zijn en jouw wensen en behoeften helder te communiceren. 

Uitputting door najagen van doelen en verwachtingen

Wanneer je constant bezig bent met achter je doelen aan te rennen, put het je uit. Dit voortdurende streven leidt tot een geleidelijk energieverlies en een lagere frequentie, dus negatieve emoties en gedachten. Want steeds wanneer het niet lukt om jouw doel te bereiken, raak je gefrustreerd en krijg je een bevestiging van jouw negatieve overtuiging. Je klampt je vast aan de toekomst, terwijl het leven zich in het NU afspeelt. Dit najagen verbindt jouw eigenwaarde aan externe resultaten, waardoor je vaak teleurstellingen ervaart. Je kent het wel dat gevoel of die gedachte: "Als ik dat eenmaal heb bereikt, dan ben ik echt gelukkig" Je blijft dan in de hoop en verwachting hangen en legt je geluk in de toekomst en in het bereiken van dat doel. Het besef dat je waardevol bent zonder constant iets na te jagen en dankbaar te zijn voor wat er is in het hier en nu, brengt je terug naar het huidige moment, zodat je meer vervulling en energie kunt vinden.

In 3 stappen weer controle over jouw gedachten

De omgekeerde magneet: Energie en de wet van aantrekkingskracht

Met jouw gedachten en emoties zendt je een energie frequentie uit naar het universum. Volgens de wet van aantrekkingskracht trekken soortgelijke energieën elkaar aan. Dus, als je uitgaat van een gevoel van schaarste, wanhoop of afhankelijkheid, zul je meer van die energie in je leven aantrekken. Dit leidt tot een vicieuze cirkel waarin je jezelf steeds verder verwijdert van het leven dat je echt wilt leiden. Om dit te doorbreken, is het cruciaal om bewust te worden van de energie die je uitstraalt en deze actief om te zetten naar een positievere, krachtigere staat van zijn. Dit begint met het bewust worden en veranderen van je eigen gedachten, gevoelens en acties, zodat je jouw energie kunt richten op wat je echt wilt aantrekken in je leven in plaats van op datgene wat je niet wilt. 

Jouw mindset en de acties die je neemt

Met niet najagen bedoel ik niet dat je moet stilzitten en niets meer doet. Het betekent niet dat je niet ambitieus kunt zijn of jouw dromen werkelijkheid kunt maken. Het gaat om je mentaliteit, jouw intentie, je energie en een staat van zijn van waaruit jij aantrekkelijk bent en kunt aantrekken wat jij zo graag wilt.

Aantrekkingskracht

Aantrekken is een hele krachtige staat. Je focust op het verbeteren in plaats van het ‘willen’. Je ruilt wie je bent niet in voor wat je wilt. Je bent niet op zoek naar goedkeuring en validatie van buitenaf. Je werkt aan jouw eigen zelfbewustzijn en je verbetert waar verbetering nodig is door in actie te komen en niet meer te blijven klagen en in de slachtofferrol te blijven hangen. Je wilt los komen van alles wat er in het verleden gebeurd is. Los komen van het verhaal dat je rond jezelf gecreëerd hebt als zijnde 'wie jij bent' en wie jij denkt te moeten zijn voor de buitenwereld. 

Focus op jezelf

In plaats van dat je de focus buiten jezelf legt, bij wat jou overkomt, wat anderen denken of wat jij denkt dat anderen denken…in plaats daarvan leg je de focus op jezelf. Door deze staat van zijn, deze mindset, verhoog je jouw energie, leef je op een hogere frequentie en trek je aan wie en wat de bedoeling was voor jou om aan te trekken. Je verlegt jouw energie van het eindeloos najagen van ogenschijnlijk onhaalbare wensen en doelen, naar jezelf en zorgt dat je de beste versie wordt van jezelf.

Why fit in when you were born to stand out?

Vanuit deze staat van zijn. Vanuit jezelf, wie jij bent, wat jij wilt en wat jij nodig hebt, ben jij gewoon jezelf. Dat is toch wie jij wilt zijn? In een relatie, op je werk, bij jouw vrienden, waar dan ook. Je wilt gewoon jezelf zijn, precies zoals je bent. Dus waarom zou je proberen ‘in te passen’? Ben jezelf, focus op jezelf, verbeter jezelf en vul niet de gedachten in van anderen. Communiceer jouw grenzen en laat anderen weten wat jij belangrijk vind, waar jij voor staat en wat jij nodig hebt, precies zoals je bent. 

5 Tips voor gedachten vanuit overvloed

Het begint allemaal met jouw mindset. Als je vooral najaagt, leef je vanuit een gevoel van schaarste, waarbij je je focust op wat je mist in plaats van wat je hebt. Maar door jouw mindset te veranderen naar een van vertrouwen en dankbaarheid, kun je een wereld van verschil maken in hoe je je voelt en welke kansen je aantrekt. Hier zijn een paar eenvoudige en praktische tips om je te helpen uit de energie van schaarste te stappen en in de energie van vertrouwen en dankbaarheid te komen, zodat je niet hoeft na te jagen maar kunt aantrekken wat je wenst:

1. Dagelijkse Dankbaarheidsoefening: Neem elke ochtend of avond de tijd om drie dingen te benoemen waar je dankbaar voor bent. Schrijf ze op in een dagboek of spreek ze hardop uit. Door je te richten op de positieve aspecten van je leven, train je je brein om overvloed te zien in plaats van schaarste.

2. Visualiseer je ideale leven: Neem elke dag een paar minuten de tijd om je ideale leven te visualiseren alsof het al werkelijkheid is. Stel je voor hoe het voelt als je je doelen al bereikt hebt en je diepste verlangens te vervuld. Deze krachtige oefening helpt je om je te verbinden met een gevoel van overvloed en mogelijkheden.

3. Focus op wat wel werkt: Richt je aandacht op wat wel werkt in je leven in plaats van te blijven hangen bij wat niet werkt. Zelfs in uitdagende tijden zijn er altijd dingen om dankbaar voor te zijn. Door je te concentreren op het positieve, trek je meer positieve ervaringen aan.

4. Sta open om te ontvangen: Wees open en ontvankelijk voor de overvloed die naar je toe komt. Sta open voor nieuwe kansen, verrassingen en synchroniciteiten die op je pad komen. Vertrouw erop dat het universum voor je zorgt en dat alles op het juiste moment naar je toe zal komen.

5. Doe Iets liefs voor een ander: Een van de snelste manieren om een gevoel van overvloed te ervaren, is door iets aardigs te doen voor een ander. Dit kan een klein gebaar zijn, zoals het geven van een compliment of het helpen van iemand in nood. Door liefde en vriendelijkheid te delen, creëer je een positieve energie die zich vermenigvuldigt en terugkomt naar jou.

Door deze tips toe te passen in je dagelijks leven, kun je jouw bewustzijn verschuiven van schaarste naar overvloed en een leven vol vreugde, dankbaarheid en vervulling creëren.

Zo trek jij precies aan wie en wat past bij jou!

Zo word jij super aantrekkelijk, precies om wie je bent en werk jij actief maar relatief moeiteloos aan het verwezenlijken van jouw dromen en jouw geluk. Heb je hulp nodig? Met het programma 'Stevig op Jezelf Staan' werk je zes weken samen om die magneet om te draaien, van eerst de ander naar eerst jezelf. Bouwen aan meer zelfvertrouwen, eigenwaarde en een stevige basis om de regie weer in eigen handen te nemen en voluit en authentiek jezelf te zijn. Het programma geeft je de specifieke houvast, steun, tips en inzichten om consistent over een periode van zes weken, structureel bezig te zijn met jezelf, zodat je bewust wordt van jouw eigen gedachten, emoties en gedrag en onder persoonlijke begeleiding kunt gaan oefenen met ander gedrag. Al binnen een paar weken ontstaat er een verandering in jezelf en merk je dat je als gevolg andere reacties krijgt vanuit jouw omgeving en meer diepgang en verbinding ervaart in al jouw relaties. Puur door helderder te zijn wie jij bent!

"Ik had niet gedacht dat het kon, dat het op zo’n korte termijn al zo’n positieve uitwerking kan hebben, door de focus te verplaatsen. Ik voel me veel rustiger, meer in balans. En dat al na twee weken in de training! Ik ben zo blij dat ik hieraan begonnen ben. Bedankt!"

"Het voelde eerst als een enorme rollercoaster. Er kwam van alles los wat ik eerder altijd wilde wegstoppen maar dat is blijkbaar even nodig. Nu mag het er zijn en geef ik het de ruimte. En wat een rust ontstaat er nu! Wat een heerlijk gevoel!"

Wil jij dat ook? Plan dan hier een afspraak voor vrijblijvende kennismaking!

Of schrijf je gratis in voor Onbelemmerd en leer de 3 stappen om weer controle te krijgen over je eigen leven en geluk. 

In 3 stappen weer controle over jouw gedachten

Categorieën