vrouwelijke energie
Liefde & verbinding
Fanny Willems
Liefde & verbinding
01/14/2021

Terug in je vrouwelijke energie

01/14/2021

"Where sleeping women wake, mountains will move"

Dit super mooie Chinese gezegde drukt de immense kracht van vrouwelijke energie uit. Als vrouwen ontwaken tot hun volle potentieel, zijn er geen grenzen aan wat ze kunnen bereiken. Als vrouw ben je niet alleen een schepper van leven, maar ook van kansen, verandering en groei. Je bezit een creatieve kracht die de wereld kan transformeren en vernieuwen. Je zachtaardigheid en empathie maken je niet zwak, maar juist buitengewoon sterk. Het vermogen om open te staan voor de meningen en gevoelens van anderen maakt je een bron van wijsheid en verbondenheid.

Luister het artikel hier als Podcast:

  

Of lees rustig verder

Door je warmte en liefde te delen, heb je het vermogen om harten te genezen en mensen te inspireren. Je intuïtie stelt je in staat om de subtiliteiten van emoties te begrijpen en zo de bruggen tussen mensen te bouwen. Het is jouw vermogen om te voelen en te verbinden dat de wereld met elkaar verenigt en harmonie brengt. In een wereld die vaak gericht is op kracht en dominantie, herinnert de vrouwelijke energie ons eraan dat ware macht schuilt in zachtheid, compassie en verbondenheid. Het is van groot belang de vrouwelijke energie weer te omarmen en de balans te herstellen. Niet alleen voor evenwichtigere relaties en maar ook om de wereld te transformeren en een betere, meer liefdevolle plek te maken.

Mannelijke invloed

Mannelijke invloed heeft eeuwenlang de koers van onze wereld bepaald. Het patriarchaat heeft geleid tot een dominante cultuur die gekenmerkt wordt door eigenschappen als streven naar macht, dominantie, competitie en controle. Deze eigenschappen hebben hun nut en plaats, maar wanneer ze niet gebalanceerd zijn, kunnen ze leiden tot conflict, verdeeldheid, onderdrukking en een gebrek aan verbinding. In mijn artikel "Begrijp vrouwen van rond de 40 die vastlopen. Vrouwen zijn strijders" (Podcast #49) ga ik dieper in op hoe vrouwen door de geschiedenis heen hebben gestreden voor gelijke rechten en erkenning, en hoe deze strijd nog steeds voortduurt in verschillende aspecten van onze samenleving. Het is essentieel om deze strijd te erkennen en te waarderen, en om te streven naar een wereld waarin mannelijke en vrouwelijke energieën in balans zijn, zodat we gezamenlijk een harmonieuzere en gelijkwaardige samenleving kunnen creëren.

Balans in mannelijke en vrouwelijke energie; persoonlijk en in relaties

Het is cruciaal om zowel mannelijke als vrouwelijke energie in balans te brengen, niet alleen voor ons eigen welzijn, maar ook voor de kwaliteit van onze relaties. Wanneer je te veel neigt naar je mannelijke energie, loop je het risico om de emotionele verbinding met anderen te missen, omdat je te veel gericht bent op doelen en prestaties. Als je aan de andere kant te veel in onze vrouwelijke energie zit, kun je worstelen met het stellen van grenzen en het assertief zijn in je relaties, wat leidt tot frustratie en ongelijkwaardigheid in de relaties met anderen.

Door de mannelijke en vrouwelijke energie in jezelf in balans te brengen, kun je meer begrip en empathie tonen in je relaties. Je leert beter te luisteren naar de behoeften van anderen, terwijl je tegelijkertijd je eigen behoeften kunt waarderen en respecteren. Dit draagt bij aan een gezondere dynamiek en ondersteunende relaties, waardoor je je verbonden en vervuld voelt in je persoonlijke en sociale leven.

6 tips om meer in je vrouwelijke energie te komen

Het streven naar een balans tussen mannelijke en vrouwelijke energie is dus van groot belang voor je algehele welzijn en je relaties. We dragen als mens allemaal mannelijke en vrouwelijke energie in ons. Ook de balans bij mannen is in de laatste decennia omgedraaid naar teveel vrouwelijke energie maar in dit geval gaan we in op de vrouwen waarbij hun mannelijke energie domineert.

Door de hoge eisen van het moderne leven en in de vele taken en verantwoordelijkheden van vrouwen en de alledaagse drukte, zijn we doorgeschoten in een 'te' mannelijke energie, die van oorsprong niet hoort bij hoe je als vrouw bedraad bent. Teveel mannelijke energie kan ervoor zorgen dat je vastloopt, stress, burn-out en een gevoel van leegte en dat je je afvraagt "Waar doe ik het eigenlijk allemaal voor?"

Het is daarom super belangrijk om je bewust te worden van deze disbalans en stappen te nemen om terug te keren naar je vrouwelijke energie. Hier volgen zes tips om jou te helpen weer in contact te komen met je vrouwelijke energie en kracht:

  • 1. Breng tijd door in de natuur: Ga regelmatig de natuur in en omring jezelf met de rust en schoonheid van de natuur. Dit helpt om terug te komen bij je 'eigen natuur' en wie jij bent, terug in contact te komen met je intuïtie en jouw innerlijke wijsheid.
  • 2. Maak tijd voor zelfzorg: Neem regelmatig de tijd om voor jezelf te zorgen en jezelf te verwennen. Dit kan variëren van een ontspannend bad nemen tot het beoefenen van mindfulness, yoga of meditatie.
  • 3. Druk je emoties uit: Sta jezelf toe om je emoties te uiten. Dit betekent niet alleen het delen van vreugde en geluk, maar ook het erkennen en verwerken van verdriet, boosheid en angst.
  • 4. Gebruik je creativiteit: Vind manieren om je creativiteit te uiten, of het nu gaat om schilderen, schrijven, dansen of tuinieren. Creatieve activiteiten zijn een krachtig middel om je vrouwelijke energie te stimuleren en je intuïtie te versterken.
  • 5. Luister naar je lichaam: Leer te luisteren naar de signalen die je lichaam je geeft en handel hiernaar. Neem voldoende rust wanneer dat nodig is, eet gezond en voedzaam eten dat je energie geeft en beweeg op een manier die goed voelt voor jou.
  • 6. Verbind met andere vrouwen: Zoek de verbinding op met andere vrouwen en deel ervaringen, emoties en inzichten. Het delen van vrouwelijke energie kan enorm helend en versterkend zijn. Met het Ontpop Membership maak je verbinding met gelijkgestemden die ook vastberaden zijn om weer te leven vanuit zelfvertrouwen en authenticiteit.

Door deze dingen te integreren in je dagelijks leven, kun je stap voor stap terugkeren naar een staat van evenwicht en heelheid, waarin zowel je mannelijke als vrouwelijke energie tot hun recht komen.

Ben je geblokkeerd en sta je in de sluimerstand?

Ik weet precies hoe het voelt. In mijn huwelijk was ik zo ver bij mezelf vandaan geraakt en had ik mezelf zo klem gezet in al mijn taken en verantwoordelijkheden het het hooghouden van veel teveel ballen, dat het voelde alsof ik nog maar een waakvlammetje was, van wie ik eigenlijk was. Ik leefde niet alleen veel te veel vanuit mijn mannelijke energie, ik wist ook niet meer wie ik eigenlijk was, wat ik leuk vond en waar ik voor stond. Ik leefde wel maar het voelde meer als overleven in plaats van leven en het voelde doelloos.

Ik had grote behoefte aan meer zingeving en vervulling en hoe dat er voor mij uitzag, daar kon ik alleen maar achter komen, door mezelf terug te vinden en te ontwaken! Dit besef was het begin van mijn reis terug naar mezelf en tevens het zaadje van Ontpop.

Alles wat je nodig hebt, ligt op jou te wachten in jezelf. Jij hebt het in je om je leven te veranderen, precies zoals jij het wilt hebben en zoals het bij jou past. Als jij wakker wordt en jezelf en jouw vrouwelijke energie weer gaat inzetten voor je eigen leven èn vanuit authenticiteit richting anderen, dan kunnen we als vrouwen bergen verzetten. En dat is hard nodig en alles behalve egoïstisch want je helpt er niet alleen jezelf mee maar de mensen om je heen waar je van houdt en zo ook de wereld.

‍Neem nu de eerste stap en plan een afspraak voor een vrijblijvende persoonlijke kennismaking.‍ of schrijf je gratis in voor Onbelemmerd!

In 3 stappen weer je leven in eigen hand

Categorieën