superkrachten
Fanny Willems
12/13/2019

Wat zijn jouw superkrachten

12/13/2019

Meestal is je grootste valkuil ook je grootste gave. Denk aan de bijzondere krachten van superhelden of bijvoorbeeld Harry Potter. Telkens weer worden zij geconfronteerd met hun eigen krachten. Anderen zien hoe bijzonder hun krachten zijn maar zelf zouden willen dat ze er niet waren. Want zij willen zijn zoals ieder ander. Niet speciaal en vooral niet opvallend.

Maar deze aangeboren krachten hebben een doel. Wanneer zij leren hun krachten te beheersen, te omarmen en op de juiste manier in te zetten, kunnen zij de wereld redden!

Kwaliteiten onderdrukken

Van jongs af aan was ik degene om aan te kloppen met je levensvragen en problemen. Ik was wijs, hoorde ik altijd. Dat maakte ook dat ik in een groep vaak een natuurlijke leiderspositie had. Ik vroeg daar nooit om en vond het ook weleens vervelend eigenlijk.In groepen had ik al snel de rol van meest verstandige of verantwoordelijke die alles in goede banen leidde. Ik wílde helemaal niet de leider zijn maar op de een of andere manier volgden mensen mij vanzelf. “Volg Fanny, want zij weet de weg!” Ik wilde ze soms wel van me af schudden, dan dacht ik ‘laat me!’.

Onderdrukken

Omdat ik altijd de rol van de meest verstandige en verantwoordelijke had, voelde ik me buiten de groep staan. Ik wilde er wel graag bij horen maar ik dacht dat ik me beter een beetje op de achtergrond kon houden. Mezelf niet te veel laten zien, want dan anders zou ik mijn ‘anders zijn’ bloot leggen en was ik bang om helemáál buiten de groep te vallen.

Natuurlijk leiderschap

Bij een bijbaantje wat ik ooit had, vertelde mijn manager dat ik een natuurlijke leider was. Hij zei dat ik zoveel rust uitstraalde en een natuurlijke aantrekkingskracht had op anderen. Dat ik anderen puur met mijn energie en aanwezigheid kon motiveren en kon leiden. Huh? Ik? Een leider? Daar was ik me nooit eerder bewust. Het heeft nog een hele tijd geduurd voordat ik het ook kon erkennen en omarmen.

Gevoeligheid en grenzen

Daarbij heb ik mijn gevoeligheid. Want buiten mijn natuurlijke leiderschap ben ik ook in het bezit van hele gevoelige antennes voor sferen, stemmingen en onuitgesproken emoties van anderen. Dat kan soms erg verontrustend of frustrerend zijn.Het is heel lastig om de energie en emoties van anderen zo sterk te voelen, dat ze moeilijk te onderscheiden zijn van je eigen gevoel. Waar ligt mijn grens en begint die van een ander? Welk gevoel is van mij en wat hoort bij de ander?Doordat ik zelf deze grenzen nog niet goed kon voelen, kon ik ze ook niet goed aangeven en moest ik anderen er heel vaak (en ver) overheen laten gaan, voordat ik leerde om ermee om te gaan.

Jezelf in de weg zitten

Hoe meer ik mijn best deed om ‘erbij te horen’, hoe meer ik met mijn neus op de feiten werd gedrukt in de vorm van negatieve ervaringen en confrontaties. Uiteindelijk heb ik er heel veel nodig gehad om mij in de juiste richting te sturen. De richting van mezelf, van en wie ik ben van nature met mijn aangeboren gaven en talenten. Nu weet ik dat de eigenschappen die mij eerder bang maakten om er niet bij te horen, juist mijn unieke talenten zijn waar ik trots op mag zijn dat ik ze heb.

Superkrachten beheersen

Al mijn confrontaties en ervaringen hebben er juist voor gezorgd dat ik de kennis heb opgebouwd, waarmee ik anderen kan begeleiden in de richting van zichzelf en hun eigen krachten. Daarbij komt mijn natuurlijke leiderschap van pas. Met mijn gevoelige antennes voel vaak precies aan waardoor iemand blokkeert en hoe iemand zich voelt. Dat maakt dat ik met respect en begrip voor dat gevoel, gericht kan helpen deze blokkades op te heffen.Juist de weg naar mezelf met alle obstakels die ik onderweg tegenkwam doordat ik mezelf wegcijferde en niet mezelf durfde te zijn, dat is waarmee ik anderen nu help. Dat doe ik met mijn pakketje aan aangeboren ‘superkrachten’.

Jezelf zijn

Je kunt het net als ik heel lang volhouden om je superkrachten te onderdrukken en te proberen net zo te zijn als ieder ander. Maar op den duur breekt het je op. Dan móet je jezelf wel zijn. Iedereen op aarde, heeft met de geboorte zo’n pakketje eigenschappen/ superkrachten meegekregen.Je hele leven lang doe je ervaringen op, negatieve en ook positieve ervaringen. Al die ervaringen zijn volgens mij bedoeld voor één ding, jou in de goede richting sturen.De richting van jezelf en wie jij bent van nature. Trots, vol vertrouwen en beheersing gebruik te maken van jouw eigen superkrachten, waarmee jij de wereld op jouw unieke manier kunt beteren.

Welke superkrachten probeer jij te onderdrukken?

Neem nu de eerste stap en plan een afspraak voor een persoonlijk gesprek of kijk eens bij mijn aanbod met gratis downloads om te lezen en jou alvast op weg te helpen.

Categorieën