veranderen en patronen doorbreken
Kiezen voor jezelf
Fanny Willems
Kiezen voor jezelf
03/09/2022

Je leven veranderen, hoe doe je dat?

03/09/2022

Hoe vindt je de balans in je leven met àl die rollen die je hebt? Als vrouw, moeder, partner, werknemer of ondernemer, vriendin, dochter of misschien wel oma, huishoudster of schoonmaakster, logistieke diensten, boodschapper, coach of hulpverlener voor iedereen die het nodig heeft.

Als vrouw heb je zóveel rollen en taken. En nu de vakantie weer voorbij is en het ‘normale leven’, (ook na Corona) weer meer en meer opgang komt en het lijstje met ‘verplichtingen’ weer groeit, is het des te belangrijk om het nu, vanuit de basis, goed aan te pakken, zodat je niet wéér over je grenzen gaat, of laat gaan.

Ruimte voor jezelf

Mijn kinderen waren afgelopen week nog thuis maar nu zijn de jongste twee in ieder geval, weer naar school. Dus heb ik weer ruimte in mijn hoofd om lekker aan de slag te gaan! De vakantie in Oostenrijk met mijn samengestelde gezin was heerlijk. Het was zo fijn om weer even op een andere plek te zijn en te genieten van de zon, de bergen en de natuur! De vorige week schreef ik er ook al even over, op Instagram en Facebook, dat het ook voor mij soms nog best een uitdaging kan zijn om in alle drukte en met verschillende taken en rollen, tóch ruimte te vinden voor mezelf om in mijn eigen energie te komen en mijn grenzen te bewaken. Ik weet dat veel van mijn volgers daar ook mee worstelen. Op welke manier dan ook.  

Ik veranderde mijn leven

Twee jaar geleden heb ik mijn leven (voor de zoveelste keer;) omgegooid, door te starten met Ontpop. Zoals een aantal van jullie al weten ben ik ook al jarenlang zelfstandig interieurarchitect èn heb ik de afgelopen jaren op verschillende vlakken, mijn leven moedwillig veranderd. Gewoon, omdat ik niet anders kon dan dat. In dit geval worstelde ik persoonlijk jarenlang met mijn herstel van trauma en mijn scheiding en zocht ik manieren om me zo snel mogelijk weer goed te voelen en een nieuwe balans in mezelf, mijn nieuwe ik, te vinden.

Een veilige plek in mezelf

In mijn werk was ik bezig met de buitenkant. Wel in het interieur natuurlijk. Maar dat strookte op dat moment niet met waar ik persoonlijk mee bezig was. Ik zocht naar een veilige plek in mezelf, voor mij en mijn kinderen. En ontdekte dat dàt is waar alles om draait.

Als het goed gaat met mij en mijn kinderen, en ik voel me goed en vol vertrouwen over mezelf, dan kan ik van daaruit de wereld om mij heen sturen en mijn leven leiden zoals ík dat wil.

In mijn werk als interieurarchitect was ik bezig met de omgeving, de ruimte en alles wat daarbij hoort. Ik raakte steeds meer gefrustreerd omdat ik de mensen vanbinnen wilde bereiken via het interieur. Maar dat bleek vaak een erg lastige taak omdat er teveel verschillende factoren zijn. Van de buitenkant naar de binnenkant, i.p.v. van van binnenuit naar buiten.

Van binnenuit naar buiten

Twee jaar geleden kwam ik op zo’n punt dat ik voelde dat ik mensen, vrouwen zoals ik, meer wilde bereiken aan de binnenkant, zodat zij zich net als ik vrij en gelukkig kunnen voelen zoals ze zijn. Onafhankelijk van de omgeving en wat anderen zeggen of denken. Met de inmiddels jarenlange ervaring die ik zelf had opgedaan in mijn leven, de ‘fouten’ die ik had gemaakt en alle lessen en tools die ik had geleerd om mezelf te helpen, zou ik andere vrouwen kunnen helpen om sneller te herstellen dan ik dat deed èn hen kunnen behoeden voor herhaling en nieuwe teleurstelling.

Begrip en erkenning

En omdat ik mezelf zo alleen en onbegrepen heb gevoeld in die periode, omdat er niemand was die ècht begreep hoe het was voor mij, voelde ik dat ik deze vrouwen met elkaar wilde verbinden. Zo is ook de online Facebook groep ontstaan. Een openhartig interview in Vrouw Magazine zorgde er ineens voor dat vanuit het hele land vrouwen zich herkenden in mijn verhaal en in één klap voelden dat zij niet alleen waren en dat zij net als ik ‘niet gek’ waren. Dat was voor mij een bevestiging dat er zóveel vrouwen zijn die hiermee worstelen en hunkeren naar erkenning, herkenning en hulp.

Energieboost

Ik begon met de besloten Facebook groep en één op één retreats waarop een dag eens hélemaal in het teken van jou ligt, jouw herstel en jouw groei. Een exclusieve dag uit met persoonlijke coaching van iemand die voelt als een vriendin maar die jou begrijpt als geen ander, een strandwandeling en een luxe 3-gangen lunch. Een dag die ervoor zorgt dat je met een boost van positieve energie en power, vol nieuwe inzichten en zelfkennis weer naar huis gaat. Het was gelijk een succes. De ervaringen waren heel goed en het zorgde er echt voor dat de vrouwen positieve veranderingen gingen doorvoeren in hun leven en zich beter en sterker voelden dan daarvoor!

Belemmerende patronen

Toch miste ik nog iets. Een dag is zo om. En ik merkte, doordat ik naderhand persoonlijk contact hield, dat de vrouwen stuk voor stuk worstelden met de belemmerende patronen die zo hardnekkig waren dat ze steeds opnieuw opspeelden.

  • Hoe blijf ik bij mezelf?
  • Hoe zorg ik ervoor dat ik niet steeds terugval in mijn oude patroon?
  • Hoe geef ik mijn grenzen aan als ik zelf niet eens meer weet waar ze liggen?
  • Waarom gaan anderen continue over mijn grenzen?
  • Waarom kan ik geen gezonde relatie vinden?
  • Dat waren vragen die ik steeds weer terug kreeg. Daar moest ik iets mee!

De kracht van herhaling

Zelf had ik door mijn eigen coaching trajecten geleerd dat, wanneer je iets nieuws wilt leren, het essentieel is om te herhalen. Onderzoeken hebben uitgewezen dat informatie pas echt blijft hangen met herhaling. Het liefst minimaal een maand lang, 7 dagen per week. Mij was het zo gelukt om mijn gedachten patronen en manier van leven zodanig te veranderen, waardoor ik gelukkig kon zijn en vol vertrouwen in het leven kon staan, ongeacht wat er om me heen gebeurde. En als ik het kan, dan kan jij het ook!

Bewuste aandacht voor jouw groei

Daarom maakte ik de training ‘Ontpop jouw nieuwe basis’ waarbij je samen met een groepje vrouwen zes weken lang, iedere dag even bewust bezig bent met jezelf en jouw persoonlijke ontwikkeling. Elke dag kijk je, op jouw eigen tijd, een filmpje en doe je een bewustwordingsopdracht, waardoor je steeds meer inzicht krijgt in jezelf, kunt loslaten wat je niet meer nodig hebt en nieuw gedrag kunt aanleren, waardoor jij je beter voelt en het leven veel gemakkelijker èn leuker wordt. Daarbij heb je contact met de andere vrouwen via een groepsapp en zien en spreken we elkaar wekelijks bij een online groepsmeeting.

Je leven positief veranderen

In de training ontstaan niet alleen super mooie en waardevolle contacten met gelijkgestemde vrouwen maar het is ook ruimschoots gebleken dat het werkt en de vrouwen zich, naarmate zij verder in de training zaten, zich steeds beter en sterker op zichzelf voelden staan. ‘Life changing’ wordt het genoemd, en dan gelukkig wel in positieve zin. ; )

 “Heb jij jezelf gerealiseerd dat er iets moet veranderen in je leven maar besef je dat je daarbij hulp nodig hebt?”

Plan dan snel een online transformatiesessie in en ontdek wat het online programma voor jou kan doen. Deze sessie is helemaal vrijblijvend,‘no strings attached’, dus risico vrij, behalve maximaal een uurtje van je tijd met als bonus dat je allemaal nieuwe inzichten en een boost aan nieuwe positieve energie krijgt.

Zeker, sterk en vol vertrouwen jezelf zijn

Voor de vrouwen die na de zes weken training de begeleidingen de 24/7 steun van de groep en van mij nog even vast willen houden om zich nog wat zekerder en steviger op zichzelf te voelen, is er het Ontpop Membership. Als Ontpop Member kun je gebruik maken privileges en voordelen die je helpen om de positieve veranderingen in je leven te bestendigen. Waaronder korting op de Ontpop Community dag.

Live ontmoeting met gelijkgestemden

Ongeveer 4x per jaar vind er een Ontpop Community dag plaats . Dit is een dag waarop mensen uit de Ontpop Community elkaar en mij live kunnen ontmoeten. De energie is nog zo veel sterker, wanneer je als gelijkgestemden in real life bij elkaar komt. 

Jij bent de enige die jouw leven kan veranderen en bijsturen

Je hoeft jouw rollen niet te veranderen maar je kunt wel de uitvoering veranderen. Het leven is namelijk zóveel leuker wanneer je het leeft van binnenuit naar buiten! Het hoeft allemaal echt niet zo zwaar en moeilijk te zijn. Het leven is wat je er zelf van maakt. En ik leer je graag hoe je dat doet!


Categorieën