jezelf wegcijferen
Fanny Willems
06/10/2021

Jezelf wegcijferen

06/10/2021

Jarenlang cijferde ik mezelf weg. Niet alleen in privé relaties maar ook in werkrelaties. Keer op keer kwam ik in vervelende situaties terecht waarbij ik dacht ‘Ben ik nou gek?’ Ik was zó goed geworden in het zorgen en pleasen van anderen dat ik mezelf volledig was kwijtgeraakt. Het enige wat ik nog kon doen was mijn leven drastisch veranderen.

Mijn zelfvertrouwen daalde tot een dieptepunt

Ik was onzeker, twijfelde steeds aan mezelf, was altijd bezig met wat anderen over mij dachten en zat vol met negatieve gedachten over mezelf. Als ik mij spontaan zou uiten of zou zeggen wat ik dacht, dan zou ik anderen misschien kwetsen of woorden krijgen, dat wilde ik voorkomen. Dus ik deed alles om ‘het goed te doen’ voor de ander en had niet door dat ik mezelf hiermee totaal buiten spel zette.

Burnout

Mijn lach, positiviteit en energie waren gedimd tot een waakvlammetje. Door al die energie die ik stak in anderen, zonder nog te voelen wat het met mij deed, raakte ik oververmoeid en burn-out. Ik vóelde niet meer echt en was de verbinding kwijt met wie ik was en wat ik wilde.

Breekpunt

Nadat er bij mij letterlijk iets brak, in mijn geval mijn pols, ‘ontpopte’ mij ineens iets wat al lange tijd onder de oppervlakte aan het borrelen was. Ik was ongelukkig in mijn relatie en realiseerde me ineens hoe zeer ik het contact met mezelf was verloren. Vanaf dat moment deed ik er alles aan om terug bij mezelf te komen. Weer te voelen wie ik was, wat mijn grenzen waren en wat ik voor mezelf nodig had en wilde. Voor nu en in de toekomst. Na negen maanden voelde ik me weer krachtig en onafhankelijk. Ik voelde dat ik weer de verantwoordelijk durfde te nemen voor mijn eigen geluk. Er was voor mij geen andere optie meer dan een scheiding.

Belemmerende patronen doorbreken

Ik wilde niet weer terugvallen in de patronen die mij  jarenlang belemmerden. ‍Als ik me ergens echt voor interesseer, dan bijt ik me erin vast en laat ik niet meer los totdat ik er alles vanaf weet. En wat is mooier dan een complete studie doen naar jezelf? ; ) Op alle mogelijke manieren zocht ik de verdieping in mezelf, relaties in het algemeen en in ongezonde relaties waarbij je jezelf verliest. Ik wilde exact begrijpen dit ‘mij’ had kunnen gebeuren en volgde de ene na de andere therapie, las vele boeken over dit onderwerp, zocht verlichting in alternatieve geneeswijzen. Ik volgde cursussen, deed veel onderzoek en daarbij mediteerde ik iedere dag om weer echt in contact te komen met mezelf.

Ware liefde komt van binnenuit

Weer vertrouwen op mezelf

Eerder klonk dat als ‘loze kreet’, nu weet ik uit eigen ervaring hoe je dat bereikt. ‍Sinds ik mezelf weer heb teruggevonden weet ik weer waar het leven voor bedoeld is. Eindelijk voel ik weer wat ík wil en waar ik naartoe wil en durf ik weer te vertrouwen op mijn eigen intuïtie. De enige manier om echt gelukkig te worden is je eigen hart volgen. (niet dat van een ander) Leren dat je kunt bouwen en vertrouwen op jezelf en dat jij helemaal goed bent zoals je bent. Als je dát eenmaal voelt en daar ook naar leeft, dan kom je niet meer in vervelende situaties of relaties terecht die jou telkens weer bevestigen in jouw eigen onzekerheid en datgene wat jij nog te helen hebt.

Mezelf terugvinden

Mijn hele leven heb ik getransformeerd, nu help ik anderen dit veel sneller te doen. Aan het einde van mijn zoektocht naar mezelf vond ik de veiligheid in en liefde voor mezelf terug. Het hele proces, al die pijn en energie die het me heeft gekost maakten me uiteindelijk duidelijk dat dit niet voor niets was gebeurd. Ik heb zóveel kennis en informatie over dit onderwerp.

Ik weet uit eigen ervaring hoe het voelt en welke specifieke stappen nodig zijn om terug te komen bij jezelf.

Terug in je kracht

Nu doe ik wat ik het allerliefste doe met iets waarvan ik weet dat dit is wat ik hier te doen heb èn ik vond eindelijk mijn ware liefde. Met het ‘Ontpopt’ model train ik vrouwen om terug in hun kracht te komen vanuit een relatie waarbij zij zichzelf wegcijferen. Weer bewust te worden van hun eigen bron en zo het geluk & de ware liefde te creëren in hun leven. De wereld verdient jou op jouw eigen wijze. Jij bent niet voor niets precies zoals je bent

Wil jij ook terug in je kracht komen en weer de vrijheid, het geluk en de liefde voelen van binnenuit? Maak dan hier een afspraak voor een gratis één op één sessie.

Categorieën