Fanny; mijn verhaal
Fanny Willems
02/04/2021

Mijn verhaal

02/04/2021

Negentien jaar lang zat ik in een ongelijkwaardige relatie die mij niet hielp om te groeien maar waarbij ik mezelf stukje bij beetje ben kwijtgeraakt. Daar was ik me lange tijd niet van bewust.

Ik was alleen maar aan het ‘zorgen’ en ‘doen’. Hoe meer de drukte toenam met werk en kinderen, hoe meer de relatie onder druk kwam te staan en hoe meer ik (ongemerkt) mijn eigen grenzen bleef verleggen. Onderhuids borrelde er frustratie en onrust maar ik kon het niet duiden. Ik bleef álles geven en álles doen, uit hoop op betere en gelukkiger tijden.

Het was niet de ‘normale’ of gezonde drukte die ieder gezin wel kent.

Nee, ik stond continue onder hoogspanning. Ik was prikkelbaar, op mijn hoede, angstig. Ik kon niet meer mezelf zijn en sprak niet meer thuis af met vriendinnen. Ik voelde me eenzaam. Want vanuit schaamte durfde ik met niemand te praten over hoe het er thuis echt aan toe ging. Praten werkte niet, dan bleef ik verward achter. Ik voelde me ingeperkt, alsof er nergens meer ruimte was voor ‘mij’. Als ik dan even alleen de deur uit kon om iets voor mezelf te doen, dan voelde ik me zó opgelucht en vrij! (achteraf gezien)

Ik dacht dat er iets mis met mij was

Ik twijfelde steeds aan mezelf, was altijd bezig met wat anderen over mij dachten en durfde me daarom niet meer spontaan te uiten. Ik deed alles om ‘het goed te doen’ en een woedeuitbarsting te voorkomen. Ik voelde me mat, lamgeslagen en was verdoofd geraakt. Ik vóelde niet meer echt, of wist niet meer wat of hoe ik moest voelen. Ik verzette me niet meer en was slechts een waakvlammetje van mezelf geworden.


Maar ondertussen wist ik dat ik véél meer in me had.


Ik kwam niet tot mijn recht als de vrouw die ik was en als moeder voor mijn kinderen. Nadat er letterlijk iets brak, in mijn geval mijn pols, ‘ontpopte’ mij ineens iets wat al lange tijd onder de oppervlakte aan het borrelen was. Ik was al jarenlang ongelukkig in mijn relatie! Vanaf dat moment deed ik er alles aan om weer terug bij mezelf te komen. Weer te voelen wie ik was, wat mijn grenzen waren en wat ik voor mezelf nodig had en wilde. Voor nu en in de toekomst. Na negen maanden voelde ik me weer krachtig en onafhankelijk. Ik voelde dat ik weer de verantwoordelijk durfde te nemen voor mijn eigen geluk. Er was geen andere optie dan een scheiding.

Terug bij mezelf komen en loslaten

In de jaren die volgden heb ik niet stilgezeten. Ik wilde vat krijgen op mezelf en begrijpen hoe dit had kunnen gebeuren. Ik deed heel veel onderzoek naar relaties en ongelijkwaardige relaties. Over hoe het werkt met tegenpolen die elkaar aantrekken. Ik heb de ene na de andere therapie gevolgd om van binnenuit te helen en het verleden los te kunnen laten. Daarna ontstond er weer ruimte voor mij. Dat ik helemaal goed ben zoals ik ben en ik mij ook zo mag uiten.


Ik heb enorm kunnen ervaren dat geluk en de liefde echt vanuit jezelf komt.


Je bent zelf de bron van je leven, die moet je voeden en cultiveren. Niet ‘ondanks’ maar ‘dankzij’ mijn eigen levenservaring en de lessen die ik heb geleerd ben ik geworden zoals ik nu ben. Persoonlijke ontwikkeling is mijn leven en mijn passie. Ik kán niet anders dan blijven leren over mezelf. Dat maakt dat ik groei als mens en daar word ik gelukkig van.


Alles is mogelijk, de wereld ligt aan je voeten, als je maar je hart volgt!


Sinds ik mezelf weer heb teruggevonden weet ik weer wat leven is. Weer intens gelukkige emoties voelen. Zingend door het huis gaan en genieten van mijn kinderen. Nieuwe dingen doen en leren die ik altijd al had willen doen maar nooit deed.

Bouwen aan jouw nieuwe basis

Dat gun ik anderen ook! Met ‘Ontpop’ inspireer en train ik vrouwen om terug in hun kracht te komen vanuit een relatie waarbij ze zichzelf zijn kwijtgeraakt. Ik help hen weer bewust te worden van hun eigen bron en zo meer geluk & liefde te creëren. Ik wil graag de kennis en het bewustzijn over dit onderwerp vergroten en de patronen doorbreken die vaak generaties doorgaan. Een voorbeeld voor de kinderen en nieuwe generatie.

Herken jij jezelf in dit verhaal?

Wil jij ook terug in je kracht komen en weer de vrijheid, het geluk en de liefde voelen van binnenuit? Maak dan hier een afspraak voor een gratis 1 op 1 sessie.

Categorieën