in-6-weken-in-balans
Fanny Willems
10/16/2023

In 6 weken in balans met grip op je leven

10/16/2023

Ontpop bestond 13 december 13:13 vier jaar!

Ik weet nog precies hoe ik me voelde. Ik was doodsbang en zat letterlijk shakend van angst op mijn stoel, toen ik precies om 13:13u de ‘send’ knop indrukte, en ik mijn meest persoonlijke en kwetsbare verhaal de wereld in slingerde. Dit was het moment dat Ontpop voor mij startte! Shakend, omdat het zó spannend was om me zo open en kwetsbaar op te stellen, op social media, waar het door iedereen gelezen kon worden. Maar ik voelde tot in het diepste van mijn tenen, dat ik dit te doen had.

Nu, 4 jaar later is er pas echt complete helderheid en duidelijkheid in wie ik ben en wat ik doe. En daardoor kan ik dit nu ook, met veel meer zelfvertrouwen en overtuiging delen! In dit artikel wil ik met je delen wat Ontpop is en hoe het is ontstaan en is geworden tot wat het nu is.

Luister het artikel hier als OntpopCast:

Of lees rustig verder... 

Ik help mensen in 6 weken tijd, stevig op zichzelf te staan, in balans en met grip op hun leven.

Dat durf ik nu, met alle ervaring die ik heb opgedaan en de vele mensen die mijn programma hebben gevolgd, te garanderen. Dit gebeurt niet via eindeloze coaching trajecten met kennis volgens 'het boekje' en zonder diepgaand begrip. Integendeel. Mijn eigen ervaring heeft me geleerd dat het doorbreken van patronen iets totaal anders vereist. Waarom zou je, net als ik destijds, jarenlang worstelen zonder enige vooruitgang en zonder mensen die je echt begrijpen?

Met Ontpop leer ik jou in korte tijd hoe je ongezonde patronen vervangt door nieuwe, gezonde patronen, zodat je weer kunt leven vanuit liefde in plaats van angst. Hierdoor kun je ongeremd en volledig jezelf zijn en er trots op zijn.

Hoe minder ik luisterde naar mezelf, hoe meer ik mezelf kwijtraakte.

Van nature ben ik vrolijk, sterk en onafhankelijk maar ik maakte het mezelf erg moeilijk en ik zwom tegen de stroom in. Ik leefde mijn leven verkeerd-om en probeerde via anderen en mijn omgeving, gelukkig en vervuld te worden vanbinnen. Maar door dit patroon gingen werk en relaties mij meestal niet gemakkelijk af met als gevolg:

  • een echtscheiding,
  • een relatiebreuk,
  • twee burn-outs,
  • een bedrijfsstop,
  • en heel veel verdriet, pijn en moeite.

Ik deed veel te hard mijn best om iedereen tevreden en gelukkig te houden maar ten koste van mezelf, terwijl dit mij juist blokkeerde voor wat ik het allerliefste wilde;

  • Echte verbinding,
  • Onvoorwaardelijke liefde
  • en rust & vrede

Omdat het mij járen kostte om erachter te komen wat ervoor nodig is om dit patroon te doorbreken en ik nu weet dat het véél gemakkelijker en sneller kan, is het mijn missie geworden om anderen hiermee te helpen.

Nadat ik mezelf had teruggevonden

Zodra ik mezelf had teruggevonden, kwamen er steeds meer vrouwen op mijn pad, die zich afvroegen hoe ik zo positief in het leven kon staan, met wat ik had meegemaakt. Ik voelde dat ik hierin iets wilde doen, zodat ik er kon zijn voor anderen. Daarom begon ik eind 2019 met het delen, hoe ik mezelf wegcijferde in mijn relatie en mezelf volledig kwijtraakte, op Social Media en begeleidde mijn eerste klanten n met één retreats.

Toen heel Nederland vanwege Corona in lock-down was, besefte ik hoe moeilijk heel veel vrouwen het hadden in huis, wanneer zij zich bevonden in een ongezonde, ongelijkwaardige relatie. Dat was voor mij de aanleiding om de Ontpop Community te starten, een veilige plek om ervaringen te delen en erkenning en herkenning te vinden bij gelijkgestemden. 

In 2020 deelde ik mijn verhaal landelijk in Vrouw Magazine met een item over 'Eindelijk vrij' zijn. Wat was dat spannend! Maar toen ik vanuit het hele land berichten kreeg van vrouwen die eindelijk voelden dat zij 'niet gek waren' en dat zij niet de enige waren, was ik ontzettend dankbaar, omdat ik hier zo veel mensen mee zou kunnen helpen. Mijn missie was geboren.

Vanuit heel Nederland kreeg ik reacties van vrouwen die mijn verhaal lazen, alsof het hun eigen verhaal was.

Ik merkte zelf hoe moeilijk het was om je beter te voelen en die negatieve gedachten te veranderen.

Daarom ging mijn zelfonderzoek verder

Hoe meer mensen ik sprak, tijdens de online coaching-sessies, hoe meer ik leerde wat niet alleen 'van mij' en mijn ervaring en gedrag, maar wat de gemeenschappelijke delers waren. Het patroon van jezelf wegcijferen is bij de meeste mensen ontstaan in de kindertijd. Omdat dit zo diep zit ingeworteld, is het niet 1-2-3 doorbroken. Dat was ook de reden dat de mensen die ik sprak, al zo veel hadden geprobeerd aan therapie en coaching maar dat niets ervoor had gezorgd, dat zij zich ècht beter voelden. 

Ik had intuïtief voor mezelf een manier ontwikkeld, om mezelf te trainen en mijn negatieve gedachten, overtuigingen en gedrag om te buigen en te herprogrammeren en met deze kennis en ervaring zette ik mijn online 6 weken programma op, om de mensen uit de community te helpen om ook hun patronen te doorbreken. En dat bleek een groot succes! 

Al met het eerste oprichters-groepje van 'Stevig op jezelf staan', wat destijds 'Ontpop je basis' heette, waren de ervaringen en het effect van het herprogrammeren super positief! Naast dat zij daadwerkelijk voelden dat hun leven voor altijd positief verbeterd was, en dat zij altijd de tools en houvast hadden om op terug te grijpen, hadden zij ook het effect ervaren van de veilige plek binnen hun 'groepje vrouwen' en de community, waar zij hun ervaringen konden delen. Daarna ontdekte ik pas dat, dat waar de Ontpop Methode uit bestond, bevestigd werd door wetenschappelijke principes en kwantumfysica.

De Ontpop Methode is onderbouwd door de wetenschap en kwantumfysica

Omdat ik altijd tot de kern wil gaan en tot in de puntjes alles wil weten, raakte ik gefascineerd door de wetenschap achter deze transformaties. Wat aanvankelijk als intuïtief handelen begon, bleek in lijn te zijn met principes uit de kwantumfysica en de wet van aantrekkingskracht. Ik ontdekte dat ons universum, op een dieper niveau, geregeerd wordt door energetische processen en de kracht van intentie.

Dit bracht me bij het 'waarnemerseffect', een fenomeen in de kwantumfysica dat stelt dat het observeren van een deeltje het deeltje zelf beïnvloedt. In gewone taal betekent dit dat: 

Wat we waarnemen en geloven over onszelf en onze omgeving bepaalt de realiteit die we ervaren.

Dit inzicht versterkte mijn overtuiging dat echte verandering begint van binnenuit, met de manier waarop we onszelf waarnemen en wat we geloven over wat mogelijk is. Het betekent dat we de kracht hebben om onze eigen realiteit vorm te geven, ongeacht onze eerdere patronen en ervaringen.

Overtuigingen en gewoonten herprogrammeren

Maar, zoals met veel diepgewortelde patronen, kost het tijd om onze overtuigingen en gedrag te herprogrammeren. Ons brein is in de loop der jaren 'bedraad' geraakt om te functioneren op basis van wat we geloven, en het vergt consistentie en toewijding om deze bedrading te veranderen. Doorgaans duurt het 30 dagen, bij dagelijkse oefening en training, om patronen te doorbreken. Het programma Stevig op jezelf staan duurt 6 weken, omdat ik het nog meer wilde verankeren in je systeem. En met het Ontpop Membership, kun je zo lang gebruik maken van de support en extra commitment en positieve energie, als jij het nodig hebt. Simpelweg, omdat ieders proces anders is. Zeker is, dat je je in 6 weken tijd heel veel sterker, positiever en beter zal voelen met dit programma. Ondanks dat jouw situatie dan misschien nog niet verandert is, wat trouwens soms wel heel snel al gebeurt tijdens het programma!

Al met al, bleek de Ontpop Methode in lijn te zijn met de wetenschap van de werking van ons brein en hoe veranderlijk dit is. Het biedt een gestructureerde aanpak om je brein opnieuw te programmeren en jezelf te herdefiniëren. Wie ben jij? En wie ben jij in relatie tot een ander?

Wil je meer weten over 'Stevig op jezelf staan'? 

klik dan hier of start vandaag nog gratis met het 3-daagse programma Onbelemmerd! Wil je liever een keer persoonlijk kennismaken? Plan dan een vrijblijvende kennismaking in óf probeer 7 dagen gratis het Ontpop Membership uit en sluit aan bij de eerstvolgende Powersessie met de andere Members

Hoe dan ook. Je moet het werk terug naar jezelf, zelf doen, maar je hoeft het niet meer alleen te doen! Ik ben er voor je. 

Liefs Fanny

Categorieën